U MasterChefu kuhali na 830 metara nadmorske visine za HGSS-ovce

Foto: Press

MasterChef natjecatelji suočili su se s izazovom kuhanja na 830 metara nadmorske visine, gdje su dobili zadatak pripremiti slano i slatko jelo u ograničenim uvjetima. Kuhanje u planinarskom domu Runolist donijelo je uzbudljiv spoj kreativnosti i snalažljivosti u izazovnim uvjetima.

Dva tima, plavi pod vodstvom Josipa i crveni pod vodstvom Ive, pripremaju slana i slatka jela za goste iz HGSS-a, koristeći ograničenu opremu i resurse. Sanja je inspiraciju za jelovnik pronašla u vlastitim iskustvima s planinarenja, a timovi su brzo podijelili zadatke.

U crvenom timu Ivo, Gano i Iva preuzeli su pripremu slanih jela, dok su ostali kuhali deserte. U plavom timu Josip je jasno istaknuo svoju viziju: "Nećemo raditi nikakve kremice i pjenice."

Snalažljivost u improvizaciji

Plavi tim osmislio je slano jelo pod nazivom planinarski bowl, kombinaciju tri vrste žita i ribe, uz bezglutensku varijantu. Njihov desert, crispy nota, uključivao je orahe, kremu od sira, linoladu i pralinu od suhog voća.

Crveni tim pripremio je varivo s dvije vrste mesa i falafelom, dok su za desert poslužili punjenu jabuku s kremom od sira, meda i citrusa. Međutim, nije sve išlo prema planu – razbila se staklenka s medom, na što je Ivo staloženo komentirao: "Med nam je trebao, ali uspjet ćemo nešto smisliti."

Snalažljivost u improvizaciji obilježila je obje ekipe. Sanja je bila razočarana kada je shvatila da nemaju frižider, dok je Eni priznala: "Lakše je kuhati u kuhinji, ali kuhanje u oskudnijim uvjetima adrenalin je koji ja želim." Josip je svoj tim poveo s uvjerenjem: "U planini se jede riba, a na moru meso", pa će tako plavi tim gostima iz HGSS-a servirati riblje jelo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.