U sabor žele (polu)poznati pjevači, voditelji i ekipa koja je našla Boga

Foto:Tomislav Miletic/PIXSELL/Facebook/Instagram

DVA I pol tjedna dijele nas od parlamentarnih izbora za 10. saborski saziv od neovisnosti, koji će se održati u nedjelju, 5. srpnja. Iako smo prije svega 20 dana pisali o estradnjacima koji se guraju u političke vode, u međuvremenu je taj popis toliko porastao da je šteta ne proširiti ga.

>>Mami ih saborska plaćica: Estradnjaci se pokušavaju ugurati u Sabor

Prije 20 dana Miroslav Škoro još nije bio potpuni tragičar izbora. Tad je još skupljao oko sebe poznata estradna lica, poput voditelja Davora Dretara Dreleta i glumca Vedrana Mlikote. U međuvremenu je postao onaj lik koji misli da se silovane žene prije pobačaja moraju savjetovati s obitelji. Željko Pervan podržava ga još od predsjedničke kampanje, a sad je prekasno da odustane.

Radnička fronta ipak je ostala bez Krešimira Sučevića Međerala, koji je izabrao siguran posao na Hrvatskoj radioteleviziji prije nesigurne sudbine na listi RF-a, no zato su dobili bivšu pjevačicu Magazina Ljiljanu Nikolovsku. Ona se nalazi na zadnjem mjestu u VIII. izbornoj jedinici.

Ovo nije prvi put da Nikolovska surađuje s Radničkom frontom. Na predsjedničkim izborima poručila je biračima da podržava Katarinu Peović jer se radi o nepotkupljivoj kandidatkinji koja ima ozbiljnu namjeru mijenjati postojeću situaciju, a napadala je i Kolindu Grabar-Kitarović.

Nekad smo imali federalne referendume za sve i svasta, a dionice su isle radniku. 'Ko nas je posli pitao za misljenje o...

Objavljuje Ljiljana NikolovskaNedjelja, 1. prosinca 2019.

"I ja san bila muzičar, proputovala cili svit, išla na ponoćke, vinčanja i pričesti u crkvu, išla na balet, u doktora, zubara, ljetovanja i zimovanja kad god su mi naredili, iza te iste željezne zavjese", poručila je Kolindi.

Mladen Grdović našao se na drugom mjestu liste Hrvatske građanske stranke (HGS) Željka Keruma u 10. izbornoj jedinici na predstojećim parlamentarnim izborima.

"Željka Keruma poznajem preko 30 godina i on je dobar čovjek. Može on biti osebujan, ponekad izgubiti živce, ali on voli Dalmaciju i Hrvatsku; želi nam svima napredak. Angažirao sam se jer me zamolio za pomoć, a ja nikad ne odbijam svoje prijatelje. To što sam na listi ne znači da se povlačim s estrade; naprotiv, ne mislim prestati pjevati dok sam god živ. Danas ima previše pametnjakovića i onih koji gledaju samo svoje interese, a domovina i gospodarski napredak nam ipak svima trebaju biti prioritet. To je sve što ću za sada reći na ovu temu", poručio je Grdović.

Pjevač benda Begini Mario Budišćak (36) iznenadio je svoje obožavatelje objavivši kako ulazi u nacionalnu politiku. Jedno je od lica nove koalicije Fokus-Pametno-Stranka s imenom i prezimenom, a bit će visoko na njihovoj listi u 7. izbornoj jedinici koja obuhvaća jugozapadni dio Zagreba, kontinentalnu Hrvatsku i dio Primorja. 

Po struci ekonomist, od malih nogu uz obitelj je u privatnom biznisu. Kad mu je prije devet godina preminuo otac, Mario je preuzeo obiteljski biznis. Danas zapošljava 21 radnika i jako dobro zna s kakvim se sve problemima susreću mali poduzetnici. Upravo je to bio povod za njegov aktivan ulazak u politiku.

"Jako me ljuti što se u našoj zemlji, o čemu god pričali, ne možemo maknuti od 1941. ili 1945. godine. Dokad će to trajati? Takve ideološke rasprave samo truju ovo naše društvo, dijele nas i koče u napretku. Doista me ne zanimaju ni ustaše ni partizani. Takve teme guraju i forsiraju samo oni koji žive od nacionalnih podjela, frustracija i nemaju pametniji program kojim bi nešto napravili u našoj političkoj žabokrečini. Većini mladih upravo se zbog toga politika gadi, a nije rješenje pobjeći od toga, nego svojim primjerom pokazati da se stvari doista mogu promijeniti. Jedina godina o kojoj ja želim razgovarati je 2041. ili 2045.", kaže ovaj glazbenik. 

Zagorci jako dobro poznaju oca i sina Martina Fiolića i Ivana Fiolića Fia, koji idu na izbore u šestoj i sedmoj izbornoj jedinici. Kako kažu, odlučili su nastaviti svoj put prema saboru s Autohtonom hrvatskom seljačkom strankom (A-HSS). To objašnjavaju ovako: "Mi i dolazimo sa sela (Hrašće Turopoljsko), a uvijek su nas privlačile vrijednosti za koje se borio Stjepan Radić i njegovi odani sljedbenici V. Maček i J. Krnjević. Aktualne su i danas kao nauk braće Radić, zato se osjećamo ponosni što i mi danas želimo slijediti ta čista i jasna politička načela na dobrobit svih nas i građana Republike Hrvatske."

Kao svoj adut ističu da 15 godina rade i vode najgledaniji televizijski show takvog tipa u Hrvatskoj i regiji.

Iako smo voditelji, glazbenici i zabavljači, želimo Vas obavijestiti o našoj kandidaturi na nadolazećim izborima......

Objavljuje Fio showNedjelja, 14. lipnja 2020.

Na listi, ali onoj Milana Bandića, u Zagorju je kantautor i pjevač zagorskih popevki Ivica Pepelko.

Mile Kekin je sa suprugom Ivanom kandidat zeleno-lijeve koalicije Možemo!, Nova ljevica, ORaH, Radnička fronta, Zagreb je NAŠ! Svoje motive za ulazak u politiku objasnili su nam u intervjuu.

Na listi zeleno-lijeve koalicije je i frontmen Cubisma Ricardo Luque. On je na trećem mjestu liste za dijasporu, koju predvodi redatelj Mario Kovač.

Mjesto u saboru želi i Ante Andrija Vlašić, poznat kao Ante Cash, iako su mu šanse minimalne. Naime, na 14. je mjestu na listi Mosta u drugoj izbornoj jedinici. Listu u toj jedinici vodi Nino Raspudić.

"Cijela ta ekipa u Mostu, od samih početaka iz Metkovića, je jedna jako zdrava skupina ljudi. Oni sebe nikada nisu kompromitirali na način da su nešto loše moralno napravili. Možda jesu griješili, ali jedno je grijeh, a drugo je greška. Moje je mišljenje da drugi rade grijehe, a oni greške. Prije mene su došli Nino Raspudić i Marin Miletić. Njih dvojica su mi garancija da će to biti katolička priča jer me ne zanima nikakva druga priča", tvrdi Cash.

Katoličke i tradicionalne vrijednosti zagovara i Raspudić, koji na izbore ide sa svojom drugom suprugom Marijom Selak Raspudić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.