U teškoj prometnoj nesreći prije 29 godina poginuo je Tomislav Ivčić

Foto: Instagram

NA DANAŠNJI dan 1993. godine Hrvatsku je potresla vijest da je u prometnoj nesreći poginuo pjevač Tomislav Ivčić. U tom je trenutku zadarski glazbenik sa zagrebačkom adresom bio jedna od najvećih domaćih zvijezda, s brojnim uspješnicama iza sebe. Od 1970-ih je nastupao na brojnim festivalima zabavne glazbe, a uspješno je obradio i nekoliko poznatih talijanskih kancona.

Završio je gimnaziju u Zadru, a bio je i dobar nogometaš. Nakon završetka gimnazije u Zagrebu, upisao je studij ekonomije, smjer vanjska trgovina, no fakultet nije završio jer je često nastupao.

U bogatoj pjevačkoj i skladateljskoj karijeri napisao je preko 200 pjesama i tekstova te snimio 23 albuma koji su prodani u 2.5 milijuna primjeraka. Njegove najpoznatije pjesme su Otrov s tvojih usana, Kalelarga, Stop the war in Croatia i Večeras je naša fešta.

S Mladenom Grdovićem nastupao je kao Duo Pegla, a kazeta koju su izdali prodala se u 400.000 primjeraka. Nakon početka rata u Hrvatskoj skladao je i otpjevao Stop the war in Croatia. 

Bavio se i politikom, 1990. godine ušao je u HDZ, a 1993. izabran je za zastupnika u Hrvatskom saboru. Tu dužnost nije stigao obavljati jer je poginuo u prometnoj nesreći u Zagrebu. Ivčić je svojim Mercedesom pokušao izbjeći pješakinju koja je istrčala na kolnik. Prešao je u traku za suprotni smjer i frontalno se sudario s BMW-om. U nesreći su poginuli on, pješakinja i suvozačica u BMW-u.

Pokopan je na zagrebačkom Mirogoju. Iza njega su ostali supruga Slavica i troje djece. Njegova braća su također poznati hrvatski pjevač Vedran Ivčić i stariji polubrat Đani Maršan, hrvatski pjevač i skladatelj, jedno vrijeme i diplomat.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.