"U zečjoj rupi": Hrvatski rockeri u zemlji čudesa

DOMAĆE su rock snage na poziv mladog kreativnog trojca, Igora Jurilja, Daria Belića i Karle Andrić, sudjelovali u ilustracijama epizoda Lewisove knjige "Alisa u zemlji čudesa". Nakon preobrazbe glazbenih faca u živopisne likove imaginarnog svijeta, nastala je izložba "U zečjoj rupi" koja će početkom idućeg mjeseca biti postavljena u glazbenoj knjižari Rockmark.

U zečju su rupu skočili Josipa Lisac, Anđa Marić, Davor Gobac, Ida Prester, Ivanka Mazurkijević, Ivan Dečak, Demirel Pašalić i Tomislav Vukelić - Tomfa, Davor Sučić - Sejo Saxon , Aljoša Šerić te Jerko Marić.



"Ovo nam je prvi takav projekt i jako smo zadovoljni"

Glavni realizator i idejni začetnik bio je mladi student Filozofskog fakulteta Igor Jurilj. "Na jednoj nam je kavi rekao što bi volio napraviti te smo se Dario Belić i ja uključili u realizaciju", rekla nam je u telefonskom razgovoru Karla Andrić, dio kreativnog trojca. Osim njih na projektu su sudjelovali stilist Ivan Friščić i frizer Zvonimir Franić te vizažistica Lisa Jericevich.

"Igor je već radio nešto slično, izložbu fotografija s raznih koncerata, ali je ovo naš prvi zajednički projekt. On je oduvijek htio raditi s Josipom i Anđom. Mladima se obično progovara da su nezreli i da ne mogu nešto ozbiljno napraviti. Mi smo ovime dokazali suprotno", rekla nam Karla, studentica novinarstva i jedna od realizatora projekta.

"Svi su nas oduševili i ponašali se prema nama kao da smo prijatelji"

"Bilo je prekrasno surađivati sa svima njima, ponašali su se prema nama kao da smo im prijatelji", rekla je Karla i dodala kako nitko od glazbenih faca nije glumio zvijezdu. "Svi su bili normalni, dobri i nitko se nije naljutio niti glumio zvijezdu. Anđa nas je oduševila, bila je potpuno opuštena, jela je burek i ćevape tijekom fotkanja. I Josipa Lisac nam je maksimalno izašla u susret. Imala je nekakvu alergije pa se bojala da neće moći snimati, a jako je to željela. Na kraju je sve ispalo dobro", kazala je Karla.

"Davor Gobac se pokazao kao pravi profesionalac, vidi se da je već dugi niz godina u tom poslu. Apsolutno sve zna, iz kojeg kuta treba snimati, kako i što. Svi oni su nam puno pomogli i svašta su nas naučili", rekla je Karla i dodala kako su svi oduševljeni fotkama te se nadaju kako će moći doći na otvorenje izložbe.

"Otvorenje izložbe je planirano za početak travnja, točan datum ćemo tek objaviti. Pripremamo svakakva iznenađenja, ali ne bi sad sve otkrila. Super je ispalo to što se izložba zove "U zečjoj rupi", a postavit ćemo je u glazbenoj knjižari Rockmark", dodala je Karla.













Pročitajte više