Ugasnule zvijezde u 2009: od Farrah Fawcett do Brittany Murphy

TRAGIČNA smrt mlade glumice Brittany Murphy podsjetila nas je na ostale gubitke s kojima se svijet showbussinesa suočio ove godine.

Patrick Swayze

Patrick Swayze preminuo je u 57. godini, nakon gotovo dvogodišnje borbe s rakom gušterače. Proslavio se ulogom učitelja plesa Johnnyja Castlea u filmu Prljavi ples iz 1987. Još je veću popularnost stekao filmom Duh u kojem je glumio sa Demi Moore. Do karaja života je ostao vedar i nije gubio nadu niti kada je izgledalo kao da nade uistinu nema. Njegova je supruga njemu u spomen osnovala udrugu koja pomaže u liječenju i borbi protiv raka.

Farrah Fawcett

"Charlyjev anđeo" Farrah Fawcett umrla je u 62. godini, nakon duge borbe s rakom debelog crijeva. Unatoč brojnim pokušajima liječnika  u Njemačkoj i Kaliforniji, rak se proširio na jetru i glumici nije bilo spasa. Do posljednjeg tenutka s njom je bio Ryan O´Neil, suprug koji ju je često zlostavljao, zbog čega ga je glumica na kraju razbaštinila. Iako je govorila da je on njezina velika ljubav te se pred smrt željela ponovo obvezati, sav je novac ostavila svome sinu, liječenom ovisniku, Redmondu.

Michael Jackson

Smrt kralja popa Michaela Jacksona vjerojatno je najkontroverznija smrt ove godine, ako ne i desetljeća. Umro je nedugo nakon objavljivanja velikog povratka na glazbenu scenu. Michaelov je cijeli život bio pod povećalom javnosti upravo zato što je bio poseban, drugačiji i svoj. Zamjeralo mu se zbog odgoja vlastite djece, zbog čudnih odnosa s tuđom djecom i radi cjelokupnog način života. Ipak, njegov je glazbeni doprinos i utjecaj ostati će zapamčeniji od skandala.


Natasha Richardson

Britanska filmska i kazališna glumica Natasha Richardson preminula je u dobi od 45 godina od posljedica ozljede glave koje je zadobila skijajući se u Kanadi. Supruga glumca Liama Neesona pala je tijekom učenja skijanja u zimovalištu u Quebecu. U početku nije pokazivala znakove ozlijede, no nakon sat vremena joj je pozlilo, te je prevezena u bolnicu gdje je ustanovljeno da ima izljev krvi u mozak. Pala je u komu i na kraju umrla. Natasha je potekla iz glumačke obitelji, bila je unuka glasovitog britanskog glumca Sir Michaela Redgravea i kći glumice Vanesse Redgrave i filmskog redatelja Tonyja Richardsona.

Edward Woodward

Velikan britanskog kazališta Edward Woodward umro je od upale pluća u bolnici u Cornwallu, gdje se liječio i od raka prostate. Bio je sjajan pjevač, recitator i pjesnik, ali će najzapamćeniji ostati po svojim filmskim ulogama. Najslavnije su bile one u filmovima "The wicker man", "Breaker morant" i "Callan". Za svoj je rad dobio mnoga priznanja, među kojima i Zlatni globus i Emmy. Slabog zdravlja se od glume oprostio početkom ove godine, gostujući u popularnoj sapunici "Eastenders". 

Stephen Gately

Stephen Gately, član grupe Boyzone, preminuo je u 33. godini na Mallorci gdje je bio na odmoru sa svojim partnerom Andrewom Cowlesom. Iako je njegova smrt u početku bila sumnjiva, policija nije pronašla nikakve tragove nasilja, a isključena je i mogućnost da si je pjevač sam oduzeo život. Nakon raspada grupe, Stephen je prvi puta javno objavio da je gay, a sa svojim se partnerom vjenčao u Londonu 2006. Nastavio je glazbenu karijeru i osim što je pjevao, nastupao je u mjuziklima.

David Carradine

Zvijezda filma Kill Bill, David Carradine, objesio se u svojoj hotelskoj sobi u Bangkoku. Pravim imenom John Arthur Carradine karijeru je počeo na Broadwayu, a najslavnije razdoblje u karijeri su mu bile sedamdesete i osamdesete godine prošlog stoljeća. U svojoj dugoj karijeri snimio je više od stotinu filmova, a surađivao je s gotovo svim vodećim ljudima filmske industrije. Najzapamćeniji će ostati po kultnom liku Billa kojeg je igrao u Tarantinovim filmovima, ali i po ulogama u filmovima "Death race", "Cannonball" i "Deathspot".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.