Uhićeno više ljudi zbog smrti Matthewa Perryja, neki su mu bili bliski

Foto: Profimedia

Američka policija otkrila je nove informacije u vezi s istragom o smrti poznatog glumca Matthewa Perryja. Pet osoba je uhićeno zbog umiješanosti u zavjeru oko distribucije ketamina, od kojeg je glumac preminuo. Prema optužnici, dvojica liječnika isprva su glumcu nabavljala zalihe ketamina, a kada su lijekovi postali preskupi, nabavljao ih je iz drugih izvora, uključujući ženu poznatu kao "kraljica ketamina Los Angelesa".

Otkrivena kriminalna mreža

Uhićeni su Jasveen Sangha (41), "kraljica ketamina", dr. Salvador Plasencia (42), dr. Mark Chavez (54) te glumčevi osobni asistenti Kenneth Iwamasa (59) i Eric Fleming (54), prenosi Fox. BBC izvještava da je istraga otkrila široku kriminalnu mrežu dobavljača ketamina koji su lijek isporučivali Perryju te da su iskoristili njegove probleme s ovisnošću.

Iwamasa i Flemming spominju se kao suradnici u zavjeri. Sangha i Plasencia radili su s njima na distribuciji ketamina Perryju od rujna do listopada prošle godine. Dali su mu otprilike 20 bočica ketamina za 55 tisuća dolara u gotovini, iskorištavajući njegove probleme s ovisnošću, navode vlasti.

Mark Chavez priznao je da je Plasenciji prodavao ketamin koji je preusmjeravao iz svoje bivše klinike. Fleming je priznao da je distribuirao ketamin koji je ubio Perryja i da ga je nabavio od Sanghe. Također je priznao da je dao 50 bočica ketamina Perryjevom osobnom asistentu Kennethu Iwamasi, i to polovicu njih četiri dana prije glumčeve smrti, piše BBC.

Koristili šifrirani jezik

Državni odvjetnik Martin Estrada otkrio je da je u Perryjevom domu pronađeno 80 bočica ketamina, kao i kokain te druge tablete. Optuženi su koristili šifrirani jezik za označavanje droga.

Jedna tekstualna poruka koju je poslao Salvador Plasencia sadržavala je rečenicu: "Pitamo se koliko će ovaj moron platiti." Policija je istaknula da je Plasencia bio svjestan opasnosti ketamina i nuspojava koje je glumac doživljavao zbog uzimanja tih lijekova.

Bočicu naplaćivali čak 2000 dolara

"Kraljica ketamina" je glumcu prodala 50 bočica ketamina za 11 tisuća dolara, a istražitelji su dodali da je jedna serija ketamina koju je prodala bila povezana s Perryjevom smrću u listopadu prošle godine. Policija je navela da su osumnjičeni vidjeli priliku za brzu zaradu i naplatili bočicu ketamina, koja inače košta 12 dolara, čak 2000 dolara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.