Uhvaćeni u laži: Novinari priznali da su lažirali intervju s Morriconeom

Foto: Getty Images

INTERVJU slavnog kompozitora Ennija Morriconea postao je viralni hit nakon što su u javnost isplivali citati u kojima proziva slavnog redatelja Quentina Tarantina s kojim je surađivao na film "The Hateful Eight". 

Naime, u njemačkom izdanju Playboya objavljen je intervju u kojem Morricone Tarantino naziva "kretenom" i otvoreno kritizira njegove filmove koji nemaju vrijednost jer su zapravo gomila pokradenih scena iz tuđih filmova. 

Nakon što su se citati proširili medijima diljem svijeta, Morricone je izašao u javnost tvrdeći da to nikada nije izgovorio. 

"Nikada nisam iznio negativne stavove o Akademiji, Quentinu ili njegovim filmovima, a definitivno njegove filmove ne smatram smećem. Naložio sam svom odvjetniku u Italiji da poduzme potrebne korake", stoji u izjavi slavnog kompozitora. 

Playboy je nakon toga izašao s izjavom u kojem stoje iza svog novinara, ali čini se da je priča dobila novo poglavlje. 

U izjavi koju su naknadno izbacili stoji da je njihov novinar Marcel Anders dio Morriconeovih izjava "netočno reproducirao". 

"Sve do sad, smatrali smo da je vanjski suradnik koji je za nas obavio intervju s Enniom Morriconeom, cijenjeni novinar. Nikada ranije nismo imali razloga sumnjati u njegov novinarski integritet i vještine. Nažalost, na temelju dostupnih informacija, moramo pretpostaviti da su riječi izgovorene u intervjuu, barem dijelom, netočno reproducirane. Ispričavamo se gospodinu Morriconeu što smo ga prikazali u pogrešnom svjetlo. Radimo na tome da raščistimo ovaj slučaj i razmotrimo pravne mjere", stoji u priopćenju uredništva. 

Ono što je točno jest da je Morricone razgovarao s Andersom za njemačko izdanje Playboya, ali sve ostalo za sad je pod upitnikom. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.