Umro kralj paparazza - Paparazzo Felice Quinto

POZNATI fotograf - ili bolje rečeno - fotograf poznatih koji je inspirirao Federica Fellinija za lik Paparazza (po kojem su naposljetku i dobili ime) u legendarnom filmu "Slatki život" umro je u osamdesetoj godini života, u svojem domu u Marylandu. Međutim, smrt Felicea Quinta njegova supruga potvrdila je tek u ponedjeljak, a zašto je ovaj podatak od novinara skrivala punih mjesec dana, Geraldine Quinto nije htjela otkriti.

Quinto je bio prvi fotograf koji se koristio agresivnim taktikama kako bi fotografirao slavne, a većinu svoje mladosti proveo je vozeći se motorom po Italiji, najčešće Rimu, fotografirao slavne, i fotke prodavao trač časopisima diljem svijeta. Fellini se oduševio njime kada ga je upoznao i zamolio ga da odglumi Paparazza u filmu što je ovaj odbio - ipak, u "Slatkom životu" pojavio se kao statist iz ljubavi prema redatelju, a ovaj mu se odužio tako što je njegovo djelo, ako ne već lik, učinio slavnim.

Kasnije Quinto seli u SAD, gdje postaje fotograf Associated Pressa koji mu povjerava prestižni zadatak fotografiranja pokopa Johna F. Kennedyja. Međutim, Quinto se nije dugo zadržao u "ozbiljnim" vodama; ubrzo napušta taj posao i počinje raditi kao službeni fotograf kultnog Studia 54, a nakon zatvaranja kluba postaje osobni fotograf Elizabeth Taylor, kao i mnogih holivudskih zvijezda "A" liste. Umirovio se 1992. godine, a tijekom bogate karijere ispred svojeg objektiva je postavio mnoge slavne i poznate, jer su mu rijetki uspjeli pobjeći. Quinto je pokopan u Marylandu, a rasprava o njegovoj ostavštini (fotografijama, ne nekretninama) se očekuje krajem ovog mjeseca i mogla bi otkriti štošta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.