Umro otac Michaela Jacksona: Djecu je pretvorio u glazbene zvijezde, a preminuo je sam

Foto: Getty Images

JOE JACKSON, patrijarh američke glazbene dinastije koji je svojeg sina Michaela i njegovu braću Jackson 5 pretvorio u svjetske zvijezde, umro je u dobi od 89 godina, javlja u srijedu CNN.

Jackson, koji je živio u Las Vegasu i bio otuđen od većeg dijela obitelji, bolovao je od raka, prenose američki mediji, pozivajući se na neimenovani izvor blizak obitelji.

Obitelj Jackson pratili su mnogobrojni skandali, sudski sporovi, ljubomore i svađe oko novca.

Joe nije bio u dobrim odnosima s Michaelom koji je postao jedan od najuspješnijih i najpoznatijih pjevača na svijetu, a umro je 2009. u dobi od 50 godina.

Bio je otuđen i od supruge Katherine i druge svoje djece, uključujući pjevačicu Janet.

Joe Jackson, rođen 26. srpnja 1928. u Fountain Hillu u Arkansasu, okušao se 1950-ih kao boksač i gitarist, no bez nekog velikog uspjeha. Radio je i kao dizaličar u čeličani u Garyju u Indiani kada je primijetio da su mu sinovi glazbeno nadareni.

Nazvao ih je Jackson 5 i oni su, predvođeni Michaelom, postali svjetske zvijezde. Ali to je imalo svoju cijenu. Kao njihov menadžer, on ih je prisiljavao na duge i teške probe i često tukao. Michael je jednom prilikom rekao da ga se toliko bojao da je znao povraćati kada bi ga vidio. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.