Unilad: Ovo je najbolji horor svih vremena

Foto: Press

PROJEKT: VJEŠTICA IZ BLAIRA (The Blair Witch Project, 1999) najbolji je horor svih vremena, barem prema ljestvici najboljih horora koju je Unilad nedavno objavio ususret Noći vještica.

Svake godine oko Noći vještica društvenim mrežama kruže razne liste najboljih horora. Prošli tjedan Rolling Stone objavio je tako svoj popis najboljih 65 horora iz 21. stoljeća, a na prvom mjestu našao se Get Out Jordana Peelea iz 2017. godine.

Unilad je prije nekoliko dana kompletirao svoj popis 50 najboljih horora svih vremena, a top 10 možete vidjeti ispod, dok čitavu listu možete pogledati ovdje.

10. Get Out (2017)

9. Alien (Osmi putnik, 1779)

8. Carrie (1976)

7. Vrisak (Scream, 1996)

6. Egzorcist (The Exorcist, 1973)

5. The Fly (Muha, 1986)

4. Hereditary (Naslijeđeno zlo, 2018)

3. The Texas Chainsaw Massacre (Teksaški masakr motornom pilom, 1974)

2. The Shining (Isijavanje, 1980)

Stanley Kubrick definirao je mnoge žanrove kojima se bavio, od SF-a s Odisejom do filmova (anti)ratne tematike kao što su Full Metal Jacket i Paths of Glory. Veliku ostavštinu predao je i ljubiteljima horora adaptacijom Kingovog romana u kojoj je briljirao Jack Nicholson. Prije nekoliko godina izašao je i nastavak, no malo tko je i očekivao da bi mogao nadmašiti original.

1. The Blair Witch Project (Projekt: Vještica iz Blaira, 1999)

Film koji je sa skromnim budžetom u žanr horora uspio unijeti svojevrsnu revoluciju našao se na prvom mjestu Uniladove liste.

Temeljen na navodnoj istinitoj priči trojice studenata koji su nestali nakon što su se uputili u šumu u Marylandu istražiti lokalnu legendu o vještici, iza kojih su ostale samo snimke, brojne gledatelje uvjerio je da se radi o istinitoj legendi. Film je dobio brojne pohvale za autentičnost te ga zbog toga mnogi i dalje svrstavaju u najstrašnije filmove svih vremena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.