Upoznajte milijunaša koji svaki dan čisti ulice i skuplja smeće

Screenshot: Youtube

JESTE li razmišljali što biste radili da imate milijune? Skupljanje smeća vam vjerojatno ne bi bilo prvo na popisu, ali upravo to radi ovaj milijunaš.

52-godišnji Zhong Congrong iz kineskog Chongqinga posljednje tri godine svaki dan čisti ulice.

"Mislim da nije bitno koliko novca imate. Nije bitno jeste li bogati ili siromašni, uvijek biste trebali širiti pozitivnu energiju u društvu. Nije važni ni koliko godina imate", kaže on.

Čisteći smeće u narančastoj majici, on koristi megafon kako bi ljudima skrenuo pažnju na važnost brige za okoliš.

Njegovo je ponašanje privuklo puno pozornosti, a mnogi tvrde da on ovo radi isključivo zbog samopromocije. Zhong inzistira da su njegovi motivi iskreni i smatra da ga ne bi trebali prosuđivati samo po njegovu imovinskom stanju.

Na tu je ideju došao tijekom obiteljskog putovanja 2015. kad je u kineskoj provinciji Hainan upoznao umirovljenog fakultetskog profesora.

"Rekao mi je da posljednje četiri godine svakodnevno skuplja smeće po obližnjoj plaži. Bio je sretan jer se brine o okolišu, ekologija mu je bila na prvom mjestu. Ostavio je toliko jak utisak na mene da sam poželio raditi isto", ispričao je on.

Njegova supruga i djeca su isprva bili posramljeni njegovim ekscentričnim ponašanjem, a neko su vrijeme čak izbjegavali da ih vide s njim, ali s vremenom su promijenili stav.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.