Upoznajte Valentinu, prvu transrodnu manekenku u Sports Illustratedu

Foto: Instagram

TIJEKOM 56 godina postojanja Sports Illustrated je u svojem izdanju s kupaćim kostimima predstavljao aktualne standarde ljepote, koji su kroz desetljeća evoluirali. Od Tyre Banks, koja je 1997. bila prvi tamnoputi model na naslovnici, preko Ashley Graham, koja je dva desetljeća kasnije postala prvi plus-size model na njihovim stranicama, do Halime Aden, koja je lani na snimanju nosila hidžab, ovaj magazin pomicao je granice modne industrije.

U sljedećem broju to će ponovno napraviti. Valentina Sampaio prvi je transrodni model na njihovim stranicama.

Ova 23-godišnja Brazilka pažnju javnosti je privukla lani, kad je postala zaštitno lice kampanje Victoria's Secreta.

"Bila sam jako sretna kad sam čula. Ovo je nerealno. Snimanje za SI mi je uvijek bilo želja, ovo je ostvarenje sna i nevjerojatno postignuće. U mom životu bilo je straha i marginalizacije, a sad sam dio magazina koji zaista cijeni i slavi različitost, ovo zbilja mijenja živote", rekla je za People.

Osim Valentine, u novom broju pojavit će se i Hyunjoo Hwang, Marquita Pring, Anita Marshall, Lorena Duran, Kim Riekenberg, Brooks Nader te Josephine Skriver. 

"Svaka žena koja predstavlja ono prvo svjesna je da uz podršku i pohvale dolazi i negativnosti. Snaga i otpor njihovog duha i nesebičnost koju Sampaio posjeduje ne smiju proći nezapaženo. Ponosan sam što je prihvatila poruku nade i prihvaćanja", rekao je urednik magazina MJ Day.

Sampaio je glasnogovornica LGBTQ+ zajednice, naročito transrodnih osoba.

"Zahvalna sam Bogu i svima koji su mi pomogli na mom putu. Izazovi s kojima sam se susretala omogućili su mi da budem ovdje gdje sam danas. Nastavit ću pomicati granice", rekla je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.