Uz ovaj jednostavan trik stari kruh će ponovno biti mekan

Foto: 123RF

ČESTO se dogodi da ne stignemo pojesti kruh koji smo kupili pa on nekoliko dana odstoji dok ne postane tvrd. Ipak, takav kruh ne trebamo odmah odbacivati. Uz ovaj jednostavni trik, stari će kruh ponovno postati mekan, prenosi USA today. Sve što vam je potrebno su pećnica i voda.

Pećnicu zagrijemo na 150 Celzijevih stupnjeva. Dok se pećnica grije, otvorimo slavinu i stavimo kruh pod mlaz vode. Iako zvuči suludo, ovaj potez zapravo je sasvim racionalan, budući da će se tijekom pečenja voda pretvoriti u paru. Preporučuje se da se odrezana strana kruha ne stavlja izravno pod vodu, no ako vam se to ipak dogodi, problem ćete riješiti dodatnim minutama u pećnici.

Kada se pećnica zagrije, kruh stavimo izravno na rešetke i pečemo pet minuta. Kako bismo provjerili je li kruh suh, potrebno ga je opipati prstima. Proces omekšavanja može potrajati i do 15 minuta, ​​a ovisi o tome koliko je vode kruh upio prethodno.

Kad se na kori kruha stvore pukotine i kruh postane ponovno hrskav, proces je gotov. Prebacite ga na dasku za rezanje i nekoliko minuta pokrijte kuhinjskom krpom kako bi ga para dodatno omekšala. Na ovaj način vaš kruh ponovno će biti mekan i ukusan kao kada ste ga tek kupili.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.