Počeo je Advent u Splitu, prošećite njime s nama

Screenshot: Index

PALJENJEM adventske svijeće ispred Svetog Frane službeno je počeo Advent u Splitu. Trajat će do 16. siječnja, a Splićanima i gostima na raspolaganju će biti 14 kućica.

U Đardinu će se odvijati dječja čarolija, a u Tomislavoj ulici Galadvent. Na Pjaci će biti doček Nove godine u pola dana.

Najavljeni su koncerti Gorana Karana 2., Nene Belana 13. i Crvene Jabuke 28. prosinca. 

Nakon što su gradonačelnik Andro Krstulović Opara i direktorica Turističke zajednice zapalili prvu adventsku svijeću, obišli smo Rivu koja djeluje poprilično prazno. Lani je zajedno s Prokurativama bilo više od 40 kućica, a ove godine tek 14.

Prokurative nisu predviđene u programu ove godine, a za Đardin i Split 3 organizatori iz Spalatum DMC-a uopće nisu uspjeli pronaći zainteresirane. Cijene najma kućica nikada nisu bile veće pa je to vjerojatno razlog slabog interesa ugostitelja.

Božićni sajam u Splitu ove zime će trajati sve do 16. siječnja. 

"Svijeća je zapaljena. Počelo je vrijeme iščekivanja i pripreme za iskorak, za promjenu, da budemo bolji. Vjernici za susret za spasiteljem, a ostali ljudi dobre volje pripremu za bolje društvo. Advent će ove godine biti drukčiji nego dosadašnjih godina. Priredili smo ga na nekoliko lokacija. U splitskom Đardinu smo na veselje brojne djece i njihovih roditelja otvorili svečanosti, vjerujem da ćemo iduće godine prodrijeti dublje u grad. Jer Split nije samo Riva", kazao je gradonačelnik Opara.

"U Đardinu imamo sjajan program za djecu, večeras se otvara i Pjaca, nadam se da će svi naši trgovi biti u blagdanskom ruhu, potrudit ćemo se da program bude prilagođen za sve i da svi uživaju u našem gradu. Upravo danas su bili strani novinari, ovu sjajnu priču o Splitu pronijet će po cijelom svijetu. Nadam se da ćemo svi uživati u onome što Split kao šampion turizma može ponuditi svojim građanima i gostima", kazala je direktorica Turističke zajednice Alijana Vukšić.  

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Advent u Splitu, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Advent u Splitu.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.