Vatrogasci na društvenim mrežama pokrenuli trend: "Pozdrav od nakaza"

Foto: Facebook

Nakon što su Anna i Neda Dujić, kći i supruga HDZ-ovog šefa Hrvatskih šuma Nediljka Dujića, pred kamerama RTL-a na požarištu kod Skradina žestoko kritizirale gašenje požara i nazivale vatrogasce "nakazama", vatrogasci su na društvenim mrežama pokrenuli trend u kojem objavljuju fotografije svojih akcija kao odgovor na njihovo ponašanje.

"Dobili smo titulu Nakaze. Kad je već tako i kad je ta izjava dobila medijski prostor, pozivamo sve kolegice i kolege da pokažu što nakaze rade i objave fotografiju sa #nakaze", piše u objavi na profilu Vatrogasci 193. 

"Nakaze su oni koji su vas tako nazvali. Vi ste naši heroji", poručili su ljudi vatrogascima u komentarima ispod objave.

Facebook je ubrzo bio pun objava podrške.

"Šetamo vamo-tamo, iz dosade", šale se vatrogasci.

Šetamo tamo-vamo, iz dosade #nakaze

Objavljuje Dobrovoljno vatrogasno društvo Sv. Filip i Jakov u Četvrtak, 1. kolovoza 2024.

Dobili smo titulu "Nakaze". Kad je već tako i kad je ta izjava dobila medijski prostor pozivamo sve kolegice i kolege da pokažu što nakaze rade i objave fotografiju sa #nakaze Nadam se da ce pravna drzava pocastiti dvije gospođe, u nekim državama je ovo kažnjivo…🤬🤬🤬 #nakaze

Objavljuje Tomislav Šimunović u Četvrtak, 1. kolovoza 2024.

Kako nas popularno nazivaju, evo i moja nakon 20 sati na terenu 🔥👨‍🚒 "Vatru ne gasi voda, nego znoj hrabrih" #nakaze #zg193 #nemapredaje

Objavljuje Deni ŠpiranecČetvrtak, 1. kolovoza 2024.

#nakaze Ovih dana sve oči uprte su na strašne požare koji haraju Dalmacijom, nažalost to su slučajevi s kojima se...

Objavljuje Sven ŠemovčanČetvrtak, 1. kolovoza 2024.24.

#nakaze Dobili smo titulu "Nakaze". Kad je već tako i kad je ta izjava dobila medijski prostor pozivamo sve kolegice i kolege da pokažu što nakaze rade i objave fotografiju sa #nakaze

Objavljuje Stipo TokićČetvrtak, 1. kolovoza 2024.

Žene žestoko kritizirale gašenje požara

Podsjećamo, dosta pažnje jučer je izazvalo televizijsko javljanje s požarišta kod Skradina na kojem dvije žene žestoko kritiziraju gašenje požara. 

"Od ovoliko Krke, nakaze jedne, nakaze, nakaze! Ćaća mi se doli guši, sve je napravija za ovu državu. Oni ni prstom da maknu! Ni prstom! (...) Nakaze jedne", prilično je agresivno rekla mlađa žena koja potom okreće kameru na vatrogasca Javne vatrogasne postrojbe Šibenik. "Prinosi, prinosi. Snimaj ga, snimaj i policajku onu, je*em mater", govori mlađa žena. Druga zatim nastavlja: "Oduzela je čoviku dozvolu i kaznu mu naplati jer je vatrogascima nosija marendu i vodu. Policija mu je naplatila kaznu."

 

Ponovo se uključuje mlađa žena i za policajku kaže: "Dabogda crkla, nakaza glupa." Starija žena još kaže: "Nitko, tri se cisterne vode jučer za cili dan nisu potrošile. Bilo na početku požara 4-5 kamiona vode, nitko, nitko. Netko će platit za ovu odštetu."

Pri kraju videa mlađa žena, najblaže rečeno, daje upute novinarki: "Sve da si prinila, sve! Jer ovome netko mora stati na kraj." Index je doznao tko su žene i tko je ćaća koji se "doli guši" i koji je "sve napravija za ovu državu". To je HDZ-ov šef Hrvatskih šuma Nediljko Dujić. Kći i supruga, protagonistice videa koji se proširio Hrvatskom, zovu se Anna i Neda Dujić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.