Veličanstveni pogreb Arethe Franklin: Detroit se oprašta od legende

Screenshot: YouTube

DETROIT, voljeni grad Arethe Franklin, posljednji se put oprašta od legendarne pjevačice čijem su veličanstvenom pogrebu nazočila brojna slavna imena, od političara do umjetnika.

Na pogrebu su se okupili Hillary i Bill Clinton, glumica Whoopi Goldberg, pjevači Smokey Robinson, Stevie Wonder, Ariana Grande, pjevačica i glumica Jennifer Hudson te brojni drugi poznati i slavni kao i oko 1000 obožavatelja.

Crkva Greater Grace Temple ukrašena je golemim buketima lavande i bijelih i ružičastih ruža. Cijeli događaj koji se pratio na velikim ekranima prate pojačane mjere osiguranja. Nagađa se da bi cijeli događaj mogao trajati i do šest sati.

Kraljica soula umrla je 16. kolovoza u 76. godini od karcinoma gušterače. Bila je jedna od najvećih pjevačkih velikana i ikona crnačke zajednice koja je nadahnula brojne generacije umjetnika. Njezin senzualan i moćan glas koji je pokrivao četiri oktave ostavio je trag na američke pjevačke dive od Whitney Houston do Beyonce te Marije Carey i Alicie Keys.

Njezina izvedba pjesme Respect koju je skladao Otis Redding ostat će nezaboravna. Tijekom karijere je nagrađena s 18 nagrada Grammy.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.