Veliki humanitarac Bob Geldof dolazi u Hrvatsku

IRSKI pjevač, tekstopisac, glumac, politički aktivist i organizator "Live Aida" stiže u Zagreb 1. srpnja, ali ne kako bi organizirao koncert, nego kako bi s hrvatskom publikom, kroz predavanje "Predanost cilju", podijelio svoje viđenje viđenje humanosti i plemenitosti te prenio svoj entuzijazam i vječnu borbu za bolju budućnost.

Punim imenom Robert Frederick Zenon, Geldof je najpoznatiji je po organiziranju najvećih humanitarnih koncerta u povijesti te kao osoba koja već dvadeset godina pripomaže rješavanju problema ratovanja i gladi. Prvi humanitarni koncert "Live Aid" inicirao je 1985. godine, a cilj je bio oprost dugova državama Afrike i trećeg svijeta. Bob je pogledao dokumentarni film o gladi i siromaštvu u Etiopiji, otputovao je u Afriku te odmah po povratku u Englesku okupio najveće engleske glazbene zvijezde pod imenom Band Aid i snimio najprodavaniji singl u Velikoj Britaniji ikada, nazvan "Do they know it's Christmas".

Nominiran za Nobelovu nagradu za mir

Geldof će svoje predavanje održati u sklopu Vipnetovog simpozija "Budućnost komunikacija", koji organiziraju povodom desetog rođendana, a tema vodilja je odgovorno poslovanje. Upravo će u tom smjeru Bob poslovnjake savjetovati o tome na koji način djelovati i poslovati, a istovremeno pomagati zajednici.

Zbog izuzetnog zalaganja za mir u svijetu kraljica Elizabeta II. ga je 1986. godine odlikovala vitezom reda Britanskog Carstva, a iste godine je nominiran i za Nobelovu nagradu za mir. Njegov posljednji megaprojekt održan je 2005. godine pod nazivom "Live 8", koji se istovremeno održavao u osam svjetskih gradova-država članica G8, skupine najrazvijenijih zemalja. Koncerte je uživo pratilo oko milijun ljudi, a direktnim televizijskim prijenosom više od tri milijarde. 

I.M.L.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.