Video - BAFTA: "The Hurt Locker" potukao "Avatara"

BRITANSKA akademija filmske i televizijske umjetnosti (BAFTA) sinoć je u Londonu nagradu za najboljeg glumca dodijelila 49-godišnjem Colinu Firthu za ulogu gay akademika u filmu Toma Forda "A Single Man", dok je najboljom glumicom proglašena 24-godišnja Carey Mulligan za ulogu u filmu "An Education".

"The Hurt Locker" osvojio šest nagrada

Najboljim je filmom proglašen "The Hurt Locker" ("Narednik James" u hrvatskom prijevodu), koji je potukao također nominirani Avatar 3D Jamesa Camerona. U skladu s tim, "The Hurt Lockeru" je pripalo još pet nagrada, uključujući i onu koja je dodijeljena Kathryn Bigelow, bivšoj Cameronovoj supruzi, kao najboljoj redateljici. Bigelow je tako postala prva žena koja je osvojila tu nagradu, a posvetila ju je "traženju rješenja za mir".

Nagrade za najbolje sporedne uloge su osvojili Mo`Nique za ulogu majke zlostavljačice u "Precious: Based on the Novel Push by Sapphire" te Christoph Waltz za ulogu u "Nemilosrdnim gadovima". Zvijezda "Sumraka" Kristen Stewart osvojila je nagradu u kategoriji zvijezde u usponu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.