Video - CAP Region: Srpski modni talenti rasturili u Zagrebu

VEČERAS je u Zagrebu predstavljen novi regionalni projekt Cro A Portera. Projekt nazvan Region napravljen je u suradnji s Ljubljanskim tjednom mode te Beograd Fashion Weekom. Stoga smo imali prilike vidjeti pet dizajnera iz susjednih zemalja. Već sljedeće sezone u sklopu projekta Region, odabrani hrvatski dizajneri predstavit će se modnoj publici u Ljubljani i Beogradu. Projekt zaista treba pozdraviti jer smo mogli uživati u odličnim kolekcijama, pogotovo ako pogledamo što su nam poslali srpski modni krugovi. Upravo jednim sjajnim mladim dizajnerom započelo je predstavljanje kolekcija.

Dejan Despotović

Dejan Despotović jedan je od najcjenjenijih avangardnih dizajnera u Srbiji, a svoj rad prvi put je u Hrvatskoj predstavio prije godinu dana na CAP-u. Dejan je napravio sjajnu kolekciju, pomiješao muške i ženske modele i prikazao svoju inspiraciju rockom i punkom. Modeli koji zaista zaslužuju svaku pohvalu, kolekcija koja ima ideju, glavu i rep. Despotović ništa nije prepustio slučaju, a kolekcija mu je mračna, ali i vesela u isto vrijeme. Voljeli bismo vidjeti više ovoga i na domaćoj modnoj sceni. Uslijedila je najbolja kolekcija večeri, baš kada smo mislili da je nakon Dejana nemoguće zablistati.

Tamara Radivojević

Tamara Radivojević zvučno je ime beogradske modne scene, a jasno je i zašto. Ove godine se po prvi put pojavila na CAP-u, a sigurno smo da joj neće biti posljednji. Tamara je također pokazala kolekciju inspiriranu uličnom modom i zaraznim ritmovima rocka. Radivojević je vrlo elegantno prešla s ležerne na glamurozne modele, a u svemu je briljirala. Njezine haljine su ženstvene, a opet lagano avangardne. Tamara je briljirala i pokazala vrhunski odrađenu kolekciju koja vam ni u jednom trenutku nije monotona jer manekenke prikazuju modele jako brzo i uz dinamičnu glazbenu podlogu.

IvanMan

IvanMan je pokazao ležernu i sjajno odrađenu kolekciju za muškarce, a na pisti im se pridružila svega jedna djevojka androgenog izgleda. Sa svega dvije bazne boje, bijelom i smeđkastom, Ivan je odradio odličnu kolekciju, pogotovo ako bacimo pogled na avangardnu torbicu koju bi se zaista isplatilo imati.

Nataša Peršuh i Zoran Garevski

Slovenski dizajneri koji su se predstavili bili su Nataša Peršuh i Zoran Garevski. Modni tandem jedan je od najcjenjenijih na slovenskoj modnoj sceni, a da imaju perspektive pokazali su i večeras jednom mračnom, crnom kolekcijom, idealnom za jesen i zimu. Osim toga, igrali su i na kartu suptilne ženstvenosti s puno tila te kombinacija dugačkog i kratkog.

Tijana Pavlov

Tijana Pavlov zaključila je ovu modnu večer pokazavši avangardne modele za muškarce. Inače je jedna od najcjenjenijih dizajnerica za muškarce, a poznata je po buntovnom modnom izričaju. Bunt nije izostao ni večeras, pogotovo što se modnih dodataka za muškarce tiče, a vidljiva je njezina inspiracija rock i heavy metal ikonama. Agresivna Tijana slavi svojim kolekcijama duh kozmopolitskog muškarca, a to je napravila i večeras. Otkačeno, buntovno i agresivno tri su riječi kojima možemo sumirati njezinu kolekciju, ali i čitavu modnu večer.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.