VIDEO Curici su rekli da u ovoj haljini "ometa dječake", vidite li vi u čemu je problem?

Screenshot: CBS

JEDAN je tata objavio rat srednjoj školi u sjevernoj Kaliforniji, nakon što se njegova kći dvaput u istom danu morala presvlačiti jer njena odjeća ometa dječake.

Tony Alarcon odlučio je krenuti u bitku za promjenu školskih pravila nakon što je njegova kći Demetra morala zamijeniti plavu haljinu drugom odjećom jer je po mišljenju učiteljice bila prekratka.

Tony, inače investicijski bankar, kćeri je potom donio majicu s naramenicama i kratke hlače, no ni to nije prošlo kod učitelja. Kratke hlače 13-godišnjakinje navodno su bile deset centimetara kraće od propisane duljine.

"Rekli su mi da kratke hlače nisu prikladne. Morao sam se vratiti u automobil, gdje sam na svu sreću imao par tajica", rekao je Alarcon za KTVU.

Školi posebno zamjera činjenicu da tjeraju djevojčice da na vrućinama da se odijevaju u dugu odjeću. Dodaje i da su pravila usmjerena samo protiv djevojčica.

"Vani je 30 stupnjeva, a ona nosi tajice jer sve drugo krši školska pravila odijevanja. To nije u redu, to treba promijeniti", tvrdi on.

O svemu je napisao status na Facebooku, a deseci roditelja složili su se s njim. Tony tvrdi da pravila zabranjuju nošenje kapa u školi, no Demetra mu je rekla da dječaci nikad nisu ukoreni zbog njih. S druge strane, teško je u dućanima naći kratke hlače koje su dovoljno duge da zadovolje školska pravila. Kako kaže, on i supruga paze na to kako su im djeca odjevena te se ne može dogoditi da nose neprimjerenu odjeću. 

Glasnogovornica škole nije željela pred kamere, tek je poručila da pravilima paze da su učenici primjereno odijeveni te da će o ovom slučaju raspravljati školski odbor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.