VIDEO DJ Diplo pokazao kako su on i Chris Rock uspjeli pobjeći s Burning Mana

Foto: Instagram

DJ DIPLO i komičar Chris Rock uspjeli su se izvući s festivala Burning Man koji se ovog vikenda zbog oluje pretvorio u katastrofu. DJ je na svom profilu na Instagramu objavio snimku u kojoj je objasnio da je obožavatelj ponudio njemu i Chrisu Rocku prijevoz s festivala u svom kamionetu.

"Hodao sam satima s rupom na cipelama jer večeras imam nastup i nisam vas želio iznevjeriti. Također, čestitam ovom tipu što je pametno kupio kamionet, ne znajući da će ga to dovesti baš do ovog trenutka", našalio se DJ u opisu snimke. Dodao je i da su prije toga šetali skoro 10 kilometara kroz blato ne bi li se uspjeli izvući s festivala na kojem je jedna osoba i smrtno stradala.

"Nacionalna katastrofa"

Festival Burning Man Amerikanci su prozvali "nacionalnom katastrofom" nakon što su 73 tisuće posjetitelja ostale zarobljene u pustinji zbog kiše i blata koje je nastalo. Posjetiteljima je, javljaju američki mediji, rečeno da ostanu u kampovima te da štede hranu i vodu nakon što je kišna oluja pretvorila čitav festival u gomilu blata.

"Kretanje je dopušteno jedino vozilima hitne pomoći. Ako ste u Black Rock Cityju, sklonite se na svoje mjesto i ostanite sigurni", poručili su organizatori i dodali da bi evakuacija mogla potrajati.

Zbog izvanrednih vremenskih uvjeta došlo je i do problema s pražnjenjem sanitarnih čvorova postavljenih u festivalskom kampu, zbog čega se čitavo iskustvo sve brže pretvara u (smrdljivu) noćnu moru. Velik broj posjetitelja nema ni signala na mobitelima.

Festival je trebao trajati do ponedjeljka, no do nedjelje je najavljeno još kiše, pa nije poznato što će biti s festivalom i s posjetiteljima. Program je zasad, naravno, zaustavljen. Inače, problema s festivalom je bilo i na samom početku zbog uragana Hillary.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.