Video - Elfsi i dalje obožavaju trash: Nataša Bebić postala zvijezda Cro A Portera

ZADNJU večer Co A Portera definitivno su obilježile revije Zigmana i modnog dvojca Elfs, koji, prema nekim komentarima iz gledališta, nisu nimalo odstupili od svojih prijašnjih kolekcija. Ipak, publika je obje revije dočekala s ovacijama, pa se gromoglasni pljesak mogao čuti prije defilea i izlaska dizajnera na pistu. Elfsova kolekcija sportske mode kao što smo već spomenuli, i dalje je ono što smo od njih navikli gledati, ali ipak je za svaku pohvalu, jer rijetko koji hrvatski dizajner danas će se pohvaliti kolekcijom kupaćih kostima ili trenirki.

Kolekcija koju je ove sezone pokazao Tihomir Krznarić učinila se pomalo običnom te nije izazvala pretjerano oduševljenje među okupljenim modnim sladokuscima. Sve haljine su bile više manje jednakog kroja, a je li za ovu srednju žalost kriv izbor modela koji su je nosili ili je kolekcija jednostavno takva, prosudite sami. Međutim, navodno su se Krznarićevi modeli inspirirani Jessicom Rabbit jako svidjeli Oru-Itou, zvijezdi svjetskog industrijskog dizajna i posebnom gostu ove modne manifestacije, pa nije isključeno da publika ovaj put jednostavno nije prepoznala Krznarićev modni senzibilitet.

Cipelama se  ove godine poigrao Ledenko, koji je u jednokratnoj suradnji sa mladim dizajnerom Đorđem Smajlovićem predstavio svoju novu kolekciju vječne slabosti mnogih žena. I, kao što smo očekivali, kolekcija je bila izvrsna i raznovrsna, a poslužila je  kao krasna uvertira u ono što je tek slijedilo, reviju modela Elfsa.

Ciganovića nisu oduševili ni Elfs, ni Zigman

Hrvatski Dolce&Gabbana, kako ih mnogi nazivaju, ovaj put su si za inspiraciju uzeli vječnu splitsku kraljicu fitnessa Natašu Bebić, te su uz kupaće kostime, trenirke i poneku haljinu predstavili majice s njezinim likom koje će, vjerujemo, postati nezaobilazan komad u ormaru svake prave hrvatske trendseterice. Međutim, Nevena Ciganovića Elfsi, ili primjerice Zigman, nimalo nisu oduševili. "Nisam posebno oduševljen ni Zigmanom ni Elfsima. Iako im, koliko čujem, mnogi savjetuju da odu van i naprave međunarodnu karijeru, ovo što oni predstavljaju na tragu je svjetskih dizajnera, ali svake godine isto. Moj favorit na ovogodišnjem Cro A Porteru je, kao i uvijek, Linea Exclusive", odao nam je Ciganović.

I Boruta Mihalića smo upitali za njegovog favorita, a on se odmah odlučio za Ivonu Martinko. "Definitivno Ivona Martinko, definitivno", kratko je rekao, ali i prokomentirao optužbe koje su se nakon prve večeri pojavile na račun dizajnerice Amarie. "Da, čuo sam nešto o tome, da je kopirala kolekciju Elija Saaba, ali ja vam o tome ništa ne znam. Ne poznajem baš njegov rad, samo znam da on radi skupe haljine za bogate gospođe, a ja za to nemam novaca", prokomentirao je.

Nevena Rendeli se požalila na produkciju, Mislav Čavajda istu pohvalio

Nevena Rendeli nam se požali da je primijetila kako ove godine produkcija ove modne priredbe reže troškove. "Iako kažu da moda i luksuz zadnji padaju u doba recesije, čini se da su kod nas ipak već popustili. Nekako mi ovo sve izgleda manje raskošno nego inače", komentirala je. Međutim, s Nevenom se nije složio glumac Mislav Čavajda, inače po mnogima jedan od najbolje odjevenih muških Hrvata, koji je čim smo mu pristupili, prokomentirao produkciju. "Tri godine nisam bio ovdje i moram priznati da mi odonda sve djeluje raskošnije i onako, više svjetski", rekao je, a s njim se slaže i prvi čovjek Cro A Portera, Viktor Drago, koji nam je razjasnio: "Možda se čini da smo srezali na produkciji, ali pažljivijem promatraču neće pomaknuti da nam je pista po svjetskim standardima, a dodali smo i galeriju koja je omogućila dodatna stajaća mjesta", objasnio nam je.

I galerija se pokazala kao pun pogodak - nakon revija onuda je je bilo gotovo nemoguće proći, a probiti se do šanka, uz koji su se nakon revija naši slavni I bogati gosti kojih nije manjkalo, kako i prijašnjih dana, tako i sinoć, opuštali uz čašu šampanjca, komentirali revije i razmjenjivali nezaobilazne tračeve s estrade - da ne spominjemo. Pitate se o čemu su sve pričali? Ne brinite, saznat ćete.

Vanda Voloder
Foto: Goran Perešin

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.