VIDEO Evo po čemu će Hrvati pamtiti frontmena Prodigyja

Screenshot: YouTube

ČLAN grupe The Prodigy Keith Flint danas je pronađen mrtav u svom domu u 49. godini, pišu britanski mediji. Vijest je izazvala val žalosti među mnogobrojnim obožavateljima ove popularne glazbene grupe, koja je četiri puta nastupala i u Hrvatskoj te domaćoj publici poklonila višesatni provod za pamćenje.

Pioniri big beat žanra osnovali su bend 1990. godine, a poznati su kao jedna od prvih dance/rave grupa koje su se probile na razinu komercijalnog uspjeha i medijske pozornosti u tom žanru.

Prvi put su u Hrvatskoj nastupili 2005. godine kada su napunili zagrebački Dom sportova, nakon čega su se ponovno vratili na Jarun 2008. godine u sklopu InMusic festivala.

Pet godina kasnije, 2013. godine u Šibeniku su okupili mnogobrojnu publiku na Terraneo festivalu i održali jedan od najuspješnijih nastupa festivala.

Potom je uslijedio koncert u Zadru i Umagu 2016. godine, a posljednji nastup održan je ponovno u Umagu 2017.

Posjećenost njihovih koncerata, kao i atmosfera koja je svaki put vladala na njima, potvrđuju da je The Prodigy nesumnjivo jedna od najomiljenijih grupa domaće publike koja danas tuguje za preminulim idolom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.