Video: Iz showa ispao Matej, Tony zbog Foxovog ispada izašao iz studija!

UNATOČ tome što se u rock pjesmama "nježni" Matej Miličić iznenađujuće dobro snašao, dobio je najmanje telefonskih glasova publike te je ispao iz showa. U polufinalu showa Hrvatska traži zvijezdu glasovne snage tako će odmjeriti Zoran Mišić, Barbara Dautović i Bojan Jambrošić.

U osmoj live emisiji kandidati su pred publikom i žirijem kojeg čine Tony Cetinski, Jelena Radan te Goran Lisica Fox po prvi put otpjevali po tri pjesme. U showu je večeras gostovala grupa Vatra.

"Možda i ti jednog dana budeš kao Bare - malo mršaviji i bez tog trbuščića"


Rock večer je, kako i priliči, otvorio slavonski roker Zoran Mišić, pjesmom "Here I Go Again" britanskog hard rock benda Whitesnake. To je pjesma koju je Zoki pjevao na audiciji, kad je po prvi put sve oborio s nogu. "Ti imaš ono nešto, kao da pjeva čovjek od 50 godina. Bilo te divno slušati", rekla je Jelena. "Odlično, vozi, sljedeći!", bio je kratak Fox.

Pjesma "A ti još plačeš" Majki u Zokijevoj izvedbi oduševila je žiri. "Krajeve si otpjevao onako kako je Bare zamislio da bi trebali biti otpjevani. Dao si pjesmi logiku, pjevački. I dao si joj na kraju nešto svoje", rekao je Tony. "Ovo je vrh", bilo je jedino što je Jelena uspjela prozboriti.

"Black Hole Sun" američkog rock benda Soundgarden bila je treća pjesma u Zokijevoj izvedbi. "Osjetilo se da su te napale vjeverice ili neka druga zvjerad", ispalio je Fox. "Baš kad sam pomislio kako smo ušli u neku kolotečinu, ti si uspio iznenaditi", pohvalio je Tony Zokija. "Uživala sam u pjesmi i ja bih je voljela pjevati", rekla je oduševljena Jelena.

"Meni je to ipak bilo malo ispod vrha. Sad se vidi zašto je Bare legenda i trademark na sceni kao aspirin, heptanon...", započeo je Fox, na što ga je Tony prekinuo s: "Ili metadon...". "Ovako Bare nikad nije otpjevao ovu pjesmu, ali zna se kakav on ima status. Možda i ti jednog dana budeš kao Bare - malo mršaviji i bez tog trbuščića", završio je Fox.

"Matej je hrabro navalio vilama na Turke i pobijedio je!"

Matej Miličić je za početak otpjevao pjesmu još jednog britanskog rock benda - grupe Queen, "The Show Must Go On". Fox je nakon Matejeve izjave ponovno progovorio u slikovitom tonu: "Matej je hrabro navalio vilama na Turke i pobijedio je!". Jelena je također naglasila kako joj se sviđa Matejeva borbenost. "Kao da je s novom frizurom došao neki novi Matej", ocijenio je Tony i dodao: "Uživaj! Trudi se i dalje. Show must go on! Matej must go on!".

Pjesma "Rijeka snova" Nene Belana i Fiumens bila je druga koju je Matej odabrao. "Meni je pjesmica sladunjava. Bio si mi prenježan", ocijenio je Tony. "S tobom se najviše mučim kad treba izreći nešto. U refrenu se nešto dogodilo da mi je više zvučala kao neka dječja pjesma nego kao neki soft rock", rekla mu je Jelena. "Malo me je iznenadilo da ti ova pjesma nije legla", komentirao je Fox.

Nakon što je Matej otpjevao Bon Jovijev "Bed Of Roses", Fox je ispalio: "To je jedan tradicionalni `čikstapi` rock". Iako je malo ispremetao slova u riječi, svi su shvatili što je htio reći pa se publika odvalila od smijeha, dok je predsjednik žirija Tony viknuo: "Jeste li čuli što je rekao?!", a potom ustao sa svog mjesta i izašao iz studija. Kad se Tony konačno vratio, prokomentirao je Foxov ispad: "Čim je krenuo na početku showa sa šatrom, samo sam se bojao što će reći". Potom se ispričao "jer je morao na WC zbog toga što mu tako Fox djeluje na probavu svojim komentarima", a za kraj se obratio Mateju: "Ili si izgubio ili si dobio moje kod kuće jer oni jako vole ovu pjesmu. Po meni si sve dobro napravio".

Barbara se "zacementirala" na pozornici


Barbara Dautović
otpjevala je "You Keep Me Hangin` On" američkog girl benda iz šezdesetih The Supremes. "Tvoj glas u ovoj pjesmi mi se jako svidio", rekla je Jelena. "Isto sam očekivao neku borbu s kontekstom, kao i kod Mateja, ali i ti si nas iznenadila. Makar, ovo je više pop nego rock", rekao je Fox. "Po meni se previše zacementirala, kao da nije znala hoće li krenuti prema publici ili neće", komentirao je Tony.

"Priznaj mi" je večeras umjesto Gorana Karana i Big Bluea izvela Barbara. Jeleni se ta pjesma svidjela u ženskoj izvedbi, dok je Tonyja Barbara "iznenadila odabirom pjesme".

Treća pjesma koju je Barbara otpjevala bila je "Don`t Speak" No Doubta. "Nekako si mi djelovala prirodnije. Mislim da ti baš lijepo stoji ova pjesma", rekla joj je Jelena. Tony je ipak imao mali prigovor: "Jedino mi u visokim lagama i dalje to ispada nekontrolirano". Žiri se potom prisjetio najmlađe kandidatkinje showa, 16-godišnje Ive Ušalj "Pinkče", za koju su uvjereni kako bi se odlično snašla u ovoj pjesmi.

"I inače mi djeluješ kao da pjevaš: `Noćas umirem jer sam te branio ljubavi od napada divljih vjeverica.`"

"I Don`t Wanna Be" Gavina DeGrawa bila je prva pjesma koju je otpjevao Bojan Jambrošić. "Volim ovu pjesmu. Super si se snašao", pohvalila ga je Jelena. S njom se složio i Fox: "Tebi paše ovaj soft rock". "Sad ću ja kao Jelena Mateju: `Više te vidim u onoj nježnijoj varijanti`. Dobro si ovo izveo večeras", rekao je Tony.

"Mala truba" Damira Urbana nije predstavljala problem Bojanu. "Odlična izvedba, odličan pjevač, odlična pjesma", komentirao je Tony. "Poanta je da se stvarno uspijevaš vokalno snaći i da možeš puno toga otpjevati", rekla je Jelena. "Ne mogu biti previše oduševljen, kao da je bilo, ono, do daske. Vokalno ti to možeš pratiti, ali meni malo fali to što nisi u duši roker i to se malo osjetilo", ocijenio je Fox.

"I Just Died In Your Arms Tonight" Cutting Crewa bila je posljednja pjesma koju je Bojan otpjevao. "I inače mi djeluješ kao da pjevaš: `Noćas umirem jer sam te branio ljubavi od napada divljih vjeverica`. Paše ti taj kontekst. Pazi se vjeverica. Divljih", rekao je Fox. "Konačno si zagrizao pjesmu, a da nisi afektirao", pohvalio ga je Tony.

I.M.
Foto: Borna Čavrag

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.