Video - Ne propustite elektro-balkansku poslasticu: Kiril Džajkovski ponovo u Zagrebu

KIRIL DŽAJKOVSKI, jedan od trenutno najuspješnijih glazbenika s ovih prostora, sljedećeg će tjedna održati koncert u Zagrebu.

Odlični makedonski glazbenik nastupit će u klubu Aquarius 27. siječnja uz pratnju Sedzuk Orchestra i MC Ras Tweeda s kojima će promovirati još neobjavljeni novi album. Nedavno predstavljeni singl "Rise up your hand" s MC Ras Tweedom i kraljicom romske glazbe Esmom Redžepovom brzo je postao hit na radijskim postajama.

Kirila je zagrebačka publika mogla upoznati na Vip IN Music festivalu 2008. i T-Mobile In Musicu 2009. godine, te na Tuborg Green Festu kada je izazvao veće oduševljenje publike nego zvijezde večeri Kaiser Chiefsi. Sa svojim je pratećim sastavom nastupao i na inozemnim festivalima od kojih vrijedi izdvojiti najveći u regiji novosadski Exit.


Bivši član popularne jugoslavenske grupe "Leb i Sol" uspješno spaja elemente makedonske etno glazbe i balkanske ritmove s breakbeatom i dubstepom, a posebnu atmosferu na koncertima stvaraju uvijek prisutni romski puhački orkestar i violina.

Džajkovski je bogatu karijeru počeo početkom `80-ih kada je s Milčom Mančevskim osnovao "Bastion", jedan od prvih sastava elektronske glazbe na ovim prostorima. Nakon dva albuma sa "Leb i sol", otišao je u Australiju gdje je počeo eksperimentirati s makedonskom etno glazbom i elektronskim beatovima. Tamo je objavio svoj prvi album "Synthetic Theatre" kojeg je publika odlično prihvatila. Na svjetsku se scenu probio 2000. godine sa albumom "Homebound", koji je osim u SAD-u, osvojio kritičare u Kanadi, Španjolskoj i Japanu. Osim studijskih albuma, autor je glazbe za brojne igrane filmove i kazališne predstave.

Ulaznice za zagrebački koncert mogu se kupiti po cijeni od 110 kn u pretprodaji, odnosno 130 kn na dan koncerta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.