VIDEO Osječku novinarku napao gnjurac, sve je snimila

Foto: OsijekExpress.com

I OSJEČKA novinarka i reporterka Marina Bešić Đukarić našla se na meti razjarenog gnjurca. Marina kaže da je svjesna da je sama kriva za napad ptice, jer ju je snimala i fotografirala dok je gnjurac lovio ribu.

Incident se dogodio prošle godine u Premanturi.

"Bili smo cijelo vrijeme udaljeni jedno od drugog više metara. Svakoga dana je dolazio gotovo u isto vrijeme. Snimala sam. Ni u jednom trenutku nije dao do znanja da mu smetam. Osvrtao se pod vodom ponekad, gledao pratim li ga. Obično gnjurci pobjegnu čim im se približiš na desetak metara, a ja sam ovdje dobila dojam da se on navikao na moju prisutnost. Međutim, odjednom mu je bilo, očito, dosta. Okrenuo se, pogledao me je i krenuo. Imala sam, razumljivo, masku, oči su mi i lice bili zaštićeni. A on je kljunom udario po kameri. Kako ima jako dug i oštar kljun, nije mi bilo svejedno. Rekla sam i sebi i njemu: 'O. K., shvatila sam upozorenje, poštujem tvoj teritorij.' Otada se povlačim dalje i zumiram kamerom s puno veće udaljenosti, a kako ne bih nikome smetala", ispričala je za Osijek Express.

"Ove godine sam ih vidjela četiri u uvali. Šalili smo se da moj frend ima obitelj, iako ne znam je li riječ o istom gnjurcu. Htjela sam ih snimiti, s distance, ali pobjegli su čim sam prišla na 10-15 metara", dodala je.

>>VIDEO U Istri snimio trenutak kad ga je pod morem napao gnjurac

Podsjećamo, gnjurac na otoku Molatu ove je godine napao četiri osobe. "Izronio je iz mora pored mene i kljucnuo me u lijevo oko. Srećom, ozlijedio mi je samo kapak, ali malo je trebalo da izgubim oko. Upravo ste me dobili dok idem liječniku, koji će mi reći trebam li ranu zašiti, jer mi je oko jutros nateklo", ispričao je napadnuti muškarac.

"Naravno da su turisti, u kombinaciji s lokalcima, maltretirali pticu, i to danima. Konkretno, ti Talijani su ga i lovili u mrežu. Kada je ptica konačno odreagirala, onda su krenule ubilačke ideje", objavili su nakon toga na Facebooku iz Udruge za divlje životinje AWAP.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.