Video: Pole dancing - kad cure čine čuda plesom oko štange

NEDAVNO je u njujorškom Bleecker Street Theateru održano prvenstvo u plesu oko štange. Djevojke su se borile za titulu u tri kategorije: Miss plesa oko štange, Miss Trixter i Miss Sexy. Jenyne Butterfly je ukupna pobjednica, odnosno, ona je žiri oduševila svojim plesom koji uključuje vrtnju oko štange, spuštanje niz istu, špage na sve strane i ostale elemente koji prkose svim Zemljanima poznatim fizikama i gravitaciji.

Pole dance ili ples oko štange u svijetu postaje sve traženiji. Kod nas se ta vrsta plesa popularno naziva S-faktor, odnosno seksi ples. Kako neke učiteljice kažu, "ples oko štange potiče na lijep razvoj tijela i jača samopouzdanje". Djevojke, navodno, ovom vrstom plesa postaju svjesnije svojeg izgleda i seksepila što im najčešće djeluje na samopouzdanje.

Koordinacija, fleksibilnost i mentalna snaga

U Americi ovaj ples je opisan kao nova vrsta atletike u kojoj kreativnost susreće psihičku snagu. Ples se počeo ocjenjivati početkom 90-ih, a početkom novog milenija sve su se više počeli otvarati centri i dvorane za vježbanje. Treneri ili učitelji uvijek naglašavaju kako pole dance nema nikakve veze sa striptizom iako se u obje forme koristi štanga. "Pole dance je senzualni atletski ples koji zahtjeva iznimnu koordinaciju, fleksibilnost i mentalnu snagu", tim riječima ga vole opisivati vrhunski treneri.

L.V.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.