VIDEO Provalio u kavez medvjedice pa panično skočio u vodu, a ona za njim...

Video: Wnukers/Twitter

MLADI muškarac pod utjecajem alkohola pokušao je utopiti medvjedicu u Zoološkom vrtu u Varšavi nakon što je provalio u njezin kavez.

Nakon što je 23-godišnji Poljak provalio u kavez medvjedice Sabine i uočio je, panično je skočio u vodu, a uskoro i ona za njim. Zatim se vidi kako je medvjedici zagnjurio glavu u vodu, pred očima šokiranih posjetitelja zoološkog vrta koji je nedavno otvorio svoja vrata nakon stišavanja pandemije koronavirusa.

Muškarac je na kraju uspio pobjeći s manjim posjekotinama i prevezen je u bolnicu. Glasnogovornica zoološkog vrta priopćila je kako medvjedica nije ozlijeđena, ali je pod stresom.

"Pripadala je cirkusu i navikla je na prisutnost ljudi, ali apsolutno nije očekivala ljudski napad. Nakon toga nervozno je sjedila u vodi dok njezini skrbnici nisu došli", kaže. Dodaje kako je muškarac imao sreće što je u kavezu bila samo Sabina koja, "iako je u dobrom stanju za svoju dob, nije baš učinkovit medvjed".

Iz zoološkog vrta kažu i kako planiraju poduzeti sve raspoložive pravne korake kako bi počinitelja priveli pravdi, stoji u priopćenju.

Muškarac je pobjegao i kasnije je pronađen u bolnici s posjekotinama na rukama gdje je kažnjen s 850 zlota (oko 1400 kuna), prenosi Daily Mail.

Pročitajte više