VIDEO Provjerili smo koliko Hrvati znaju o padu Vukovara

Video: Index

Ove godine obilježava se 32. obljetnica vukovarske tragedije. Provjerili smo znaju li Hrvati kada je pao Vukovar, kako se zvao francuski dragovoljac u borbi za Vukovar te tko je rekao: "Grad, to ste vi."

I dok su se neki mučili i s mjesecom te pogađali godišnja doba, drugi su odmah rekli da je riječ o 18. studenog 1991. godine. Najviše poteškoća našim sugovornicima izazvalo je pitanje o broju godina koje su prošle od pada Vukovara. "22?", "21? A ne, joj, fulala sam - 31. obljetnica? Ili 32.?" zbunila se jedna djevojka.

Jean-Michel Nicolier, francuski dragovoljac koji se borio u bitci za Vukovar te koji je ubijen na Ovčari, također je namučio Zagrepčane. No zato su nešto bolje znali Sinišu Glavaševića, novinara koji je izrekao legendarnu rečenicu: "Grad, to ste vi."

U videu pogledajte koliko Hrvati znaju o padu Vukovara.

Kolona sjećanja

Obilježava se 32. obljetnica stradanja Vukovara u Domovinskom ratu i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine. Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine i 32. obljetnica stradanja toga grada u Domovinskom ratu obilježit će se uz glavne komemorativne programe od 18. do 20. studenoga.

Kao i dosadašnjih godina, glavni komemorativni događaj ovogodišnjeg obilježavanja Dana sjećanja bit će Kolona sjećanja, koja će se odvijati u subotu, 18. studenoga, u spomen na dan kada je 1991. slomljena hrvatska obrana Vukovara, ulicama Vukovara od Nacionalne memorijalne bolnice Dr. Juraj Njavro do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata.

U nedjelju, 19. studenoga, Vukovarci će se prisjetiti žrtava ubijenih u gradskoj četvrti Borovu naselju, na obali Dunava u Borovu te žrtava masovne grobnice na farmi Lovas između Borova i Dalja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.