Video - Razigrani Šibenik: Najveći Međunarodni dječji festival do sada

OVOGODIŠNJI, 49. po redu Međunarodni dječji festival najveći je do sada. Od 20. lipnja do 4. srpnja posjetiteljima će ponuditi 147 jedinstvenih programa, a upotpunjen je i novim programom "Trgovi i ulice" u sklopu kojega će se održati čak 59 programa na nekoliko mjesta u Šibenika, ali i u susjednim gradovima i općinama.

Zabava za velike i male

Festival je posjetio i Šibenčanin Gordon Schildenfeld, 24-godišnji nogometaš turskog Bešiktaša, koji je sa suprugom Ivanom i kćeri Patricijom uživao u klaunovskim šalama i različitim umjetničkim performansima. U Šibeniku se doista ima što vidjeti. Nakon što je otvoren predstavom "Igra skrivača 3-4" suvremenog plesnog ansambla "Dina Telem Group" iz Izraela, Festival je domaćinima i njihovim gostima ponudio 25 ansambala i umjetnika iz 19 država.

U popratnom festivalskom programu, u organizaciji Obiteljskog centra Šibensko-kninske županije, održat će se radionica u povodu nacionalne kampanje protiv kažnjavanja djece pod nazivom "Kažnjavanje djece je kažnjavanje budućnosti".

Međunarodni dječji festival osnovan je 1958. godine, a osnovni cilj mu je kulturološko i pedagoško unapređivanje estetskog odgoja djece i mladeži, te razvijanje svih umjetničkih oblika dječje kreativnosti.

I.M.L.
Foto: Niksa Stipanicev / Cropix

Pročitajte više