VIDEO Srednjoškolke snimile šokantan spot o nasilju nad ženama

Screenshot: YouTube

GRUPA Adastra snimila je potresan spot za svoju novu pjesmu "Čuo sam da pričaju" kojim su željeli skrenuti pozornost javnosti na problem o kojem se ne govori dovoljno.

Učestalo obiteljsko nasilje, nasilje među mladima, i nasilje među ženama ne smijemo prešućivati i zatvarati oči pred njim – to je bio moto učenica Graditeljsko - tehničke škole u Zagrebu koje su napisale scenarij za ovaj spot.

Sve je krenulo od koncerta Adastre koji je održan u školi. Učenici su iza dan Graditeljske škole imali zadaću napraviti uradak na temu "protiv nasilja među mladima", a frontmen grupe Adastra Jeronim Marić ostao je oduševljen: "Kada sam vidio kratki filmić ponudio sam im da naprave kompletni scenario za naš novi spot i one su vrlo rado prihvatile izazov. Sve je ispalo fantastično". Scenarij spota potpisuju učenice Anna Maria Rossi, Ivana Ričko, Dorotea Oštarčević i Karla Požarić, a za režiju i montažu pobrinuo se Jerko Marić.

"Pjesma je nastala tako da sam zamišljao kako bi po mome mišljenju trebala izgledati idealna ljubav. Pjesma poručuje da ne treba gubiti nadu za pravu ljubav, da postoje zdrave veze, no isto je tako bitno biti svjestan da mnoge veze mogu krenuti u potpuno krivom i tragičnom smijeru, mislim da smo taj kontrast upravo u ovom spotu uspjeli dočarati" poručuje Jeronim Marić.

Prema nekim statistikama, svakih 15 minuta jedna žena u Hrvatskoj doživi nasilje. Trud grupe prepoznalo je i Ministarstvo socijalne politike i mladih te je odlučilo poduprijeti spot Adastre.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.