Viola Davis je tek 18. zvijezda koja je osvojila Emmyja, Tonyja, Oscara i Grammyja

Screenshot: YouTube

GLUMICA Viola Davis pridružila se rijetkim zvijezdama showbiznisa koje su osvojile nagrade Emmy, Grammy, Oscar i Tony, takozvani EGOT, nakon što je kući odnijela nagradu za najbolju audioknjigu, naraciju i pripovijedanje.

Dobila nagradu za audioverziju memoara

57-godišnja Davis osvojila je Grammyja za audioverziju svojih prodavanih memoara iz 2022. Finding Me. "Napisala sam ovu knjigu u čast šestogodišnje Viole", rekla je na ceremoniji uoči dodjela u Los Angelesu.

"Odati počast njezinu životu, njezinoj radosti, njezinoj traumi, svemu. I to je jednostavno bilo takvo putovanje - jednostavno sam EGOT", dodala je.

Davis je pobijedila prilično upečatljivu konkurenciju: komičara Mela Brooksa, koji već ima EGOT, skladatelja i glumca Lin-Manuela Mirandu kojemu nedostaje Oscar te glumca Jamieja Foxxa i glazbenika Questlovea, koji su i dobitnici Oscara i Grammyja.

18. osoba koja je osvojila sve četiri nagrade

Davis je 2017. osvojila Oscara za najbolju sporednu ulogu za film Fences uz Denzela Washingtona te Tonyja, svog drugog, za istu ulogu u drami Augusta Wilsona 2010. Dobila je Emmyja za najbolju glumicu u drami za Kako se izvući s ubojstvom 2015. godine.

Davis je 18. osoba kojoj je uspjelo osvojiti EGOT. Zadnja prije nje bila je Jennifer Hudson 2021. Ostali dobitnici su, među ostalima, glumci Whoopi Goldberg i Rita Moreno, brodvejski skladatelj Andrew Lloyd Webber i pjevač John Legend.