Vlasnik dućana u kojem je prodan listić od 2 milijarde dolara dobio milijun dolara

Foto: Profimedia

VLASNIK benzinske postaje u kojoj je prodan listić Powerball lutrije za rekordni dobitak od 2.04 milijarde dolara dobit će milijun dolara nagrade.

Joe Chahayed, koji je u Altadeni, 20 kilometara od Los Angelesa, prodao listić, novac planira podijeliti s rodbinom.

Chahayed je rekao novinarima koji su se okupili ispred njegove servisne postaje da su ga službenici državne lutrije nazvali noć prije rekavši mu da ujutro očekuje vijesti.

"Došli su ovamo prije nego što sam otvorio", rekao je Chahayed, koji je nosio žuto-plavu majicu s natpisom "Ovdje je nastao milijunaš".

Chahayed je u intervjuu za Southern California News Group rekao kako se nada da je dobitnik lutrije lokalac.

"Ovo je vrlo siromašna četvrt", rekao je i dodao kako je imao predosjećaj da će netko od njegovih kupaca osvojiti novac. "Jadni ljudi ovdje to zaslužuju."

Najveći dobitak lutrije na svijetu

Dobitni brojevi, koji su objavljeni u utorak ujutro, nakon što je izvlačenje u ponedjeljak navečer odgođeno, bili su 10, 33, 41, 47, 56, a Powerball broj je bio 10. Izgledi da jedna osoba pogodi sve brojeve su bili 1 prema 292.2 milijuna, poručili su iz lutrije.

Jackpot je iznosio rekordnih 1.9 milijardi dolara, ali je narastao na 2.04 milijarde dolara do trenutka izvlačenja, što ga čini najvećim dobitkom na lutriji na svijetu, kazali su iz lutrije. 

Najveći Powerball jackpot ikad osvojen bio je u siječnju 2016., kada su tri sretnika podijelila dobitak od 1.586 milijardi dolara. Svaki je uzeo svoj dio nagrade, što je ukupno iznosilo 983.5 milijuna dolara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.