Vole ga domaći, ali i turisti. Evo kako ovaj grad na Jadranu uvijek mami ponudom

Foto: Shutterstock

Sadržaj nastao u suradnji s: Aminess Hotels & Resorts

Prvo je postojao samostan, zatim je mjesto postalo ribarsko, a sada je Crikvenica jedno od najpopularnijih ljetovališta u Hrvatskoj.

Prema podacima DZS-a, Crikvenica je prošle godine zabilježila porast u broju posjetitelja te u ukupnom turističkom prometu spada u top 10 hrvatskih destinacija. Zanimljivo, Crikvenicu obožavaju ponajviše domaći turisti te je druga najposjećenija destinacija u Hrvatskoj, potvrđuju to i podaci Hrvatske turističke zajednice.

Pristupačna za sve, pa i ljubimce

Mnogi nisu upoznati s tim da je Grad Crikvenica zapravo morska rivijera, tj. četiri gradića spojena u jedno - Selce, Crikvenica, Dramalj i Jadranovo. Osim kopna, Crikvenica se prostire i u akvatorij vinodolskog kanala. Ipak, osim stoljetne tradicije, prometna pristupačnost crikveničke rivijere i blaga klima jedni su od glavnih aduta zbog kojih je toliko popularna. 

Crikvenička rivijera obiluje uređenim uvalama i raznim plažama koje su šljunčane ili pješčane. Glavna plaža u centru jedna je od rijetkih na Jadranu koja je opremljena rampama i posebnim stazama za osobe s invaliditetom, a posjetitelje će u okolici dočekati Omorika, Balustrada, Kaštel, Poli mora, ali i Šahovska plaža na kojoj možete zaigrati, očito, šah. Vlasnike pasa razveselit će informacija da je od 2010. moguće doći s ljubimcem na plažu Podvorska, koja ima poligon te tuš namijenjen četveronožnim kupačima, a u blizini su i pet friendly objekti u kojima se možete osvježiti.

Foto: Shutterstock

Nakon svega relaksacija i odmor

Kad su u pitanju gastronomija i ponuda hrane, u Crikvenici se nalaze restorani i kafići s bogatom gastronomskom ponudom. Prema etabliranom vodiču Gault&Millau, nekoliko restorana u Crikvenici visoko je ocijenjeno za kvalitetu hrane i usluge, posebno za specijalitete od svježih morskih plodova i tradicionalna hrvatska jela. A one željne zabave neće razočarati ponuda klubova i bogate noćne scene.

Crikvenica je poznata i po zdravstvenom turizmu, odnosno talasoterapiji. Terapija je to morskom vodom koja je izuzetno blagotvorna za zdravlje. Prema podacima iz časopisa Journal of Coastal Research, talasoterapija može poboljšati respiratorne i kožne probleme, a upravo u Crikvenici nalazi se takav centar. Thalassotherapia Crikvenica centar sa stoljetnom tradicijom nudi tretmane koji uključuju kupke, inhalacije i masaže, koristeći ljekovite učinke morske vode i klime. Godišnje ovaj centar posjeti više od 10.000 pacijenata koji traže olakšanje od raznih zdravstvenih problema.

Kad je ljetna turistička sezona, pronaći dobar smještaj na moru uvijek je izazovno. Pronašli smo zato ponudu hotela Mediteran Hotel by Aminess koja na to dolazi kao odgovor. Upravo im je aktualna Last Minute ponuda s 33 posto popusta koja vrijedi do 28. srpnja 2024. te se smještaj može pronaći po atraktivnim cijenama.

Foto: Aminess Hotels&Resorts

Mediteran Hotel by Aminess pruža kombinaciju udobnosti i pristupačnosti uz more te je smješten na rubu crikveničke promenade. Odmor u Crikvenici posebno je ugodan u prostranim sobama Superior s balkonom uz pogled na more uz mogućnost dodatnog ležaja, obiteljima su na raspolaganju Family sobe koje mogu primiti do 4 osobe, a parovima će se svidjeti i pristupačne Comfort sobe koje imaju balkon te one koje imaju i pogled na more.

Foto: Aminess Hotels&Resorts

U hotelskom restoranu poslužuju se doručak i večera na švedskom stolu, a jela pažljivo kreira tim vještih kuhara s naglaskom na mediteranske specijalitete. Gosti će moći uživati u maštovitim kombinacijama namirnica i omiljenih jadranskih začina. Uz restoran, u hotelu se nalazi i lobby bar u kojem se možete opustiti uz omiljeno piće te unutarnji i vanjski bazen.

Rezervacija boravka i iskorištavanje Last Minute ponude u Mediteran Hotel by Aminessu može se obaviti putem web stranice ili poziva.

Foto: Aminess Hotels&Resorts

Biciklističke staze i adrenalinska zabava

Crikvenica se na turističkoj karti pokazala kao lokacija koja nudi spektar atrakcija za svačiji ukus. Da aktivan lifestyle, romantika i Crikvenica idu ruku pod ruku dokazuje i Ljubavna cestica, jedna od najpoznatijih planinskih šetnica u okolici Crikvenice. Neka vas riječ cestica ne zavara jer ona i dalje spada pod planinarsku stazu. Duga je 5.5 km, tehnički je i kondicijski nezahtjevna, no svejedno biste trebali imati prikladnu obuću i planinarsku opremu. 

Ljubavna cestica prolazi kroz šumske putove, no ima i dijelove koji su kršoviti te bi se za vrijeme izrazitih vrućina sve navedeno trebalo uzeti u obzir. Može se prijeći u prosjeku za sat i pol, a posjetitelji kažu da je vrijedna zbog pogleda na zalazak sunca koji se nadvija nad morem s Kavranove stene. Osim zalaska, hodajući ovom stazom možete naići i na razne znamenitosti, poput gradine Badanj, jednog od najstarijih obrambenih spomenika iz doba antike.

Za ljubitelje rekreacije i biciklizma Crikvenica nudi čak 10 označenih atraktivnih biciklističkih staza s više od 300 kilometara koje se protežu od obale do Vinodolske doline. Staze su osmišljene tako da zadovolje rekreativce, sportaše i obitelji. Osim različite tjelesne zahtjevnosti vožnje, imaju asfalt, makadam, šumski put ili kombinirane površine kao podlogu za vožnju. 

Za početnike i one malo naprednije sugerirali bismo kružnu stazu 305 koja kreće iz Batera laganim usponom do zaseoka Pleteno, koji se nalazi na turističkoj karti Winnetoua. Posjetitelji tvrde da se ovdje može osjetiti duh Divljeg zapada popularnog indijanskog poglavice. Zastanite kod Nebeskih labirinata te predahnite u pogledu s vidikovca Sviba i potom se kružno vratite na polazišnu točku.

Foto: Aminess Hotels&Resorts

Tu je i Adrenalinski park u Crikvenici koji privlači sve koji traže uzbuđenje. Smješten je u blizini glavne plaže, a nudi aktivnosti poput zip-linea, penjačkih stijena i visinskih poligona. Ovaj park je prošle godine posjetilo više od 20.000 adrenalinskih entuzijasta, prema podacima Turističke zajednice Crikvenice. Uz mjere sigurnosti, park pruža zabavu za sve uzraste, od djece do odraslih.

U Crikvenici svoj komadić opuštanja ili zabave može pronaći svatko. Bez obzira na to tražite li mirne plaže za sunčanje, adrenalinske aktivnosti za uzbuđenje, ukusne gastronomske užitke ili opuštajuće wellness tretmane, Crikvenica nudi sve to i još mnogo više. Posjetite Crikvenicu i otkrijte zašto je ovo jedno od najomiljenijih ljetovališta u Hrvatskoj.

Sponzorirani sadržaj donose Index i Aminess Hotels & Resorts u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.