VW Scirocco R: Žestoka igra

U VOLKSWAGENU ne znaju za predah, pa usporedno sa atrakcijama rezerviranim za GTI okupljanje u Austriji predstavljaju prinovu u R obitelji - beskompromisni Scirocco R.

Najvažnija značajka nove izvedbe svakako je motor. Posuđen iz Audijevog S3, 2.0 TSI  nakon brojnih modifikacija daje maksimalnih 265 KS i 350 Nm. Ovisno o aspiracijama kupcima je na raspolaganju šest-stupanjski ručni mjenjač, kao i DSG mjenjač s dvije spojke.

Pogon je i dalje na prednje kotače, pa se za obuzdavanje snage na kotačima brine XDS elektronski diferencijal istovjetan onomu na Golfu GTI.

Kad su pak u pitanju vizualne osobine recimo kako se R izvedba distancira setom spojlera. Osim poboljšanje aerodinamike i niže siluete kao posljedice spuštanja vozila automobil je dobio potentnije kočnice, 18-inčne kotače i sve danas uobičajene dodatke.

Naravno, priča se završava odgovarajućim uređenjem interijera. R oznake ne nedostaju, a tu su još sportska sjedala i instrumenti, kao i potpuna oprema. Cijena modela koji u salone stiže tijekom ljeta zasad nije definirana, ali nema sumnje kako će biti paprena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.