Za zdravo odrastanje nakon 1. rođendana

Foto: Press

IZMEĐU svih  trenutaka igre i maženja, svakog dana, roditelji traže najbolje načine da podrže svoje mališane u odrastanju. Stalno su u potrazi za najboljim savjetom, pristupom u odgoju i kvalitetnom prehranom djece. Odluka često nije laka, jer postoji veliki broj različitih mišljenja i savjeta – šta je to najbolje za dijete?

Zbog čega je mlijeko važno u prehrani djece?

Mlijeko je bogat izvor kalcija, vitamina A i magnezija koji su značajni za izgradnju kostiju i zuba kao i za pravilno funkcioniranje mišića i krvnih žila.

U prvoj godini bebe bi trebale piti  majčino mlijeko ili ako majka nije u mogućnosti dojiti- adaptirane mliječne formule, jer je probavni sustav dojenčadi nedovoljno razvijen da probavi bjelančevine kravljeg mlijeka.

Kada se uvodi kravlje mlijeko?

Nakon 1 rođendana bebin organizam je spreman za kravlje mlijeko, ali da li za djecu postoji nešto bolje od mlijeka?  Da – obogaćeno mlijeko !

U odnosu na "obično“ mlijeko ovo mlijeko ima dodane vitamine i minerale neophodne za pravilan rast i razvoj djeteta u periodu od 1. do 4. godine života.

Kravlje mlijeko nije dovoljno prilagođeno djeci jer ima previše proteina i minerala koji mogu opteretiti još nezrele bubrege djeteta, a  premalo esencijalnih masnih kiselina i željeza. Prekomjeran unos proteina povezuje se i s pojavom pretilosti u kasnijoj dobi.

Zato je  važno znati da postoji odgovarajuće mlijeko – mlijeko za odrastanje namijenjeno dobi od 1. do 4. godine

APTAMIL® Pronutra Kindermilch  namijenjen je maloj djeci od navršene 1 godine

Jedinstvenim sastavom podržava zdravi rast i razvoj Vašeg mališana :

  • Aptamil nutri vlakna (HMO & GOS/FOS)
  • Kalcij doprinosi normalnom razvoju kostiju
  • Više od 20 vitamina i minerala, uključujući vitamine C&D koji doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava

Potvrda kvalitete proizvoda Aptamil® mlijeka za malu djecu je potvrđena nezavisnim istraživanjem u Europi. Istraživanje Euromonitor-a* pokazalo je da je Aptamil® Marka br.1 mlijeka za malu djecu u Europi*

*Izvor Euromonitor International Limited; Među robnim markama mlijeka za odrastanje, na temelju podataka koje je objavio Euromonitor International Limited, Izdanje pakirane hrane 2022, vrijednost prodaje RSP, podaci za 2021. Aptamil uključuje Almiron, Aptamil, Bebilon, Gallia i Nutrilon.

VAŽNA NAPOMENA: Majčino mlijeko je najbolje za Vašu bebu. Posavjetujte se sa svojim liječnikom prije korištenja ovog proizvoda.

Želite znati više?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.