Zaboravite tugu i jad, razveselite se ekstremnim luđacima!

NAJPOZNATIJE tradicionalno natjecanje u ekstremnim sportovima u regiji, Pannonian Challenge, ove godine proslavilo je desetu godišnjicu postojanja. Unatoč krizi i katastrofalnoj situaciji u državi organizatori natjecanja Osječanima i znatiželjnim pridošlicama kojih je iz godine u godinu sve više pripremili su bogat i zanimljiv program: u četiri discipline natječu se ekstremisti iz cijele regije, a nakon natjecanja posjetitelji mogu uživati u dobroj svirci i dobrom društvu. Okupljenima su sinoć tako zasvirali Wilhem Scream, gosti iz SAD-a, te  dva domaća, osječka benda, Diverzija i Debeli Predsjednik.

Vratolomije koje posjetitelje često ostavljaju bez daha

Ovo natjecanje iz godine u godinu okuplja sve veći broj posjetitelja i natjecatelja, a organizatori se mogu pohvaliti i sve većim fondom novčanih nagrada kao dodatnim poticajem za privlačenje BMX "bandita",  rolera, skejtaša i ostalih ekstremista na kotačima koji često svojim umješnim vratolomijama okupljene znatiželjnike ostavljaju bez daha.

Tako su svoje umijeće jučer pokazali ljubitelji MTB vratolomija i onih na INLINE rolama, a epitetom najboljih okrunila su se dva natjecatelja iz Zagreba, Kristijan Mrak i Hađi Omerspahić.

Publici najatraktivniji BMX rideri i skejteri

Međutim, posjetiteljima najatraktivniji program slijedi danas, kada će svoje vratolomije publici predstaviti BMX rideri i skejteri, koji svojim umjetničkim vratolomijama koje ponekad znaju biti lansirane i predstavljene na nadmorskoj visini od desetak i više metara, a koje publika i obožavatelji ekstremnog sporta  redovito dočekuju i ispraćaju ovacijama. Tako je osječki skate park još jednom postao poprište zanimljivih vratolomija, a evo kako je sve počelo...

A sve je počelo s nekoliko entuzijasta...

Udruga Pannonian osnovana je krajem 2004. godine s ciljem objedinjavanja aktivnosti ekstremnog sporta i subkulture mladih. Potreba za osnivanjem udruge proizašla je iz aktivnosti Biciklističkog kluba Osijek, koji je duži niz godina radio na unapređivanju i razvoju ekstremnog sporta organiziranjem natjecanja Pannonian Challenge, koja obuhvaća discipline: Skateboard, BMX, In-line skates te Mountain bike. Budući da natjecanje nije samo biciklističkog sadržaja, došlo je do osnivanja iste od strane članova Biciklističkog kluba Osijek i zaljubljenika u ekstremne sportove.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.