Začetnik Live Aida prošetao Stradunom u društvu supruge i Rogera Taylora

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

SIR Bob Geldof, osnivač benda The Boomtown Rats i začetnik Band Aida i Live Aida, stigao je u Hrvatsku te je u društvu supruge Jeanne Marine i bubnjara grupe Queen Rogera Taylora prošetao Stradunom i razgledao centar Dubrovnika.

 

Geldof je bio idejni začetnik supergrupe Band Aid, u koju je okupio najveće svjetske glazbene zvijezde te je suautor pjesme Do They Know It's Christmas, jednog od najprodavanijih singlova u povijesti glazbe.

Kraljica Elizabeta odlikovala je Geldofa viteškim ordenom Reda Britanskog Carstva, a s obzirom na to da nije državljanin Commonwealtha, tu titulu ne može upotrebljavati iako su ga mediji tako oslovljavali.

Prije gotovo sedam godina preminula mu je kći Peaches, koja je imala samo 25 godina. Peaches se godinama borila s ovisnošću, a nakon njene smrti, Geldof je oženio Jeanne Marine.

"Morao sam nešto učiniti, inače bih se ugušio u tuzi. Znam da zvučim kao Bono Vox, ali ljubav je sve što ti treba", rekao je tada.

Ovog ljeta brojna poznata lica stigla su u Hrvatsku na ljetovanje. Osim Geldofa, Dubrovnik su posjetili i Michael Jordan, Demi Moore, Trista Mikail, Bono Vox, Harrison Ford, Jack Grealish, Magic Johnson te Tamara Ecclestone.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.