Zagrebačka subotnja špica: Umjesto ispijanja kave, poznati prodavali majice

POVODOM 10. jubilarnog izdanja akcije "Terry Fox Run", danas se na zagrebačkoj špici održala humanitarna prodaja majica po simboličnoj cijeni od 50 kuna, a svoje prodavačke sposobnosti su demonstrirala i neke hrvatske poznate osobe. Mirna Maras, Doris Vrečko i bivša misica Ivana Delač iskoristile su subotnju gužvu, ali i svoja lijepa lica kako bi prodale što više majica i zaradile što više novca za ovu hvalevrijednu akciju.

Velika humanitarna trka "Terry Fox Run 2009" održat će se 20. rujna na Jarunu. Cilj je skupiti sredstva za istraživanje nasljednog raka dojke u Hrvatskoj, a ovogodišnje donacije namijenjene su Institutu Ruđer Bošković. Sudjelovati mogu svi, i to trčanjem, hodanjem, vožnjom bicikla, rolanjem, novčanom donacijom prije trke ili dobrovoljnim radom na sam dan humanitarne akcije.

Terry Fox trku nije završio, ali vi možete

Trka se organizira svake godine u čast mladića Terryja Foxa koji je, oboljevši od raka, izgubio nogu. Kako bi sakupio novac za liječenje, 1980. godine krenuo je u trku po Kanadi koju je nazvao "Maraton nade". Trčao je 143 dana po 42 kilometra dnevno no trku, nažalost, nije uspio završiti jer se bolest vratila i on je preminuo u 22. godini. Stoga je njegova obitelj odlučila nastaviti sinovu inicijativu i pokrenula akciju sakupljanja novca za borbu protiv raka koja se svake godine održava u kanadskim gradovima, ali i u 67 zemalja diljem svijeta u organizaciji kanadskih veleposlanstava. 

Organizatori ovogodišnje humanitarne utrke su MPG d.o.o., Veleposlanstvo Kanade, Hrvatska liga protiv raka, Zagrebački holding i Hotel Regent Esplanade uz veliku pomoć Udruge oboljelih i liječenih od malignih bolesti, njihovih obitelji i prijatelja "Za novi dan", koji svojim volonterskim aktivnostima pomažu cijelu akciju. Potrebno im je još volontera za koji će pripomoći uspješnoj realizaciji trke, a svi zainteresirani mogu dobiti dodatne informacije na http://www.zanovidan.hr.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.