Zagrepčanima smo pustili Anu Bekutu, evo kako su reagirali

Foto: Index

PULSKI gradonačelnik Filip Zoričić zabranio je koncert folk glazbe koji se u tom gradu trebao održati 25. ožujka. Na koncertu su trebali nastupati Duško Kuliš, Dragan Kojić, Ana Bekuta i Zorana Mićanović.

Prolaznicima smo pustili pjesmu Ane Bekute

Prošetali smo Zagrebom i prolaznicima pustili pjesmu Ane Bekute pod nazivom Blago meni te smo ih pitali što misle o toj pjesmi. Troje mladih prolaznika u glas je reklo kako su tu pjesmu već čuli. 

"Pa dobra je, savršena", rekli su. Na pitanje misle li da bi se ovakva vrsta glazbe trebala zabraniti u Hrvatskoj jednoglasno su rekli: "Ne."

"Mislim da svatko treba slušati ono što mu se sviđa", rekla je djevojka. Kažu da, između ostalog, slušaju cajke. Kada smo ih pitali što su za njih cajke, rekli su: "Nešto onako 2003., 2004. Kao više narodnjaci, ovo novo mi je kao neki naš trep." Za kraj su rekli da bi voljeli otići na koncerte Jelene Karleuše i Harisa Džinovića.

@index.hr

Kako Zagrepčani reagiraju na Anu Bekutu?

♬ original sound - Index.hr

"Ima dobar glas"

Druge dvije prolaznice dosad nisu bile upoznate s ovom pjesmom Ane Bekute. "Dobra je, plesna je pjesma. Žena ima dobar glas. Jako je ugodno za ples", rekle su. O zabranama ovakvih pjesama u Hrvatskoj rekle su: "Nisam baš pobornik da se brani, ali nisam ni da se baš svugdje mora čuti takva muzika. Ukusi su različiti. Teško je reći. Tko voli, neka sluša."

Konkretno za pjesmu Blago meni Ane Bekute kažu: "Ne bih baš za ovo rekla da je cajka. Možda malo vuče više, možda se ja i ne razumijem, ali nije mi loša pjesma." Dodale su: "Dosta je narodno, ali nije cajka za moj pojam, koliko sam čula."

U slobodno vrijeme, kažu, ne slušaju narodnjake, no nekoliko pjesama Ane Bekute znaju. "Ima jako lijepih. Žena ima stvarno lijep glas. Vjerojatno bih otišla na njen koncert", rekle su.

@index.hr

Kako Zagrepčani reagiraju na Anu Bekutu?

♬ original sound - Index.hr
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.