Zanimljivosti o "Chucku": Ideja za seriju nastala tijekom studentskog tuluma

OVOG listopada u Americi se počela prikazivati peta sezona serije "Chuck" koju u prosjeku pogleda oko pet i pol milijuna Amerikanaca te preko pedesetak milijuna gledatelja diljem svijeta. Akcijska serija s humorističnim elementima prati život jednog posve običnog štrebera koji jednog dana postaje vladin tajni agent. Serija "Chuck" veže uz sebe brojne zanimljivosti, a možete ih pogledati na RTL-u svakog dana u 22:30.

Chuckovo tajno ime nastalo je prema poznatom muzičaru Hoagyju Carmichaelu

Chuckovo puno ime je Charles Irving Bartowski, a ime njegovog drugog, tajnog lika je Charles Carmichael, prema poznatom muzičaru Hoagyju Carmichaelu. Zanimljivo je da je i Ian Fleming za svog lika Jamesa Bonda nekoliko puta rekao da sliči tom istom Hoagyju Carmichaelu.

Tajni agent, ali i voditelj tvrtke za štrebere

Osim što je tajni agent središnje američke tajne službe, Chuck je voditelj privatne tvrtke za štrebere "Buy More" u kojoj i radi kao voditelj jednog odjela.

Chuck spada u genije, ima iznimno visoku stopu podsvjesnog zadržavanja informacija

Obožava nositi Conversice i najobičniju majicu uz traperice, računalni je stručnjak, prema stupnju inteligencije spada u genije, ima iznimno visoku stopu podsvjesnog zadržavanja informacija, što je jako bitno kod tajnih agenata, stručnjak je za računarstvo i elektroniku (ima diplomu sa Sveučilišta Stanford), obučen je za špijunažu i samoobranu, odlično puca iz vatrenog oružja te posjeduje napredne vještine putem tzv. "bljeskova".

Otac mu je preminuo

Njegov otac, Stephen J. Bartowski, je preminuo, majka mu se zove Mary Elizabeth Bartowski, a sestra Dr. Eleanor Fay "Ellie" Bartowski-Woodcomb

Serija je nastala tijekom studentskog tuluma


Serija je nastala prilikom jedne studenske zabave na kojoj su autori Josh Schwartz i Chris Fedak dobili ideju o zabavnoj seriji o slučajnom Jamesu Bondu.

Doznavši da će serija biti prikazana na nacionalnoj televiziji, Chuckov stan i dvorište promijenili su svoj izgled putem kompjuterske animacije

Iako je Chuckov stan smješten u Echo parku, pilot serije snimio se u kvartu El Cabrillo u Hollywoodu. Doznavši da će serija biti prikazana na nacionalnoj televiziji, Chuckov stan i dvorište promijenili su svoj izgled putem kompjuterske animacije u studiju Warner Brosa.

Serija nagrađena ponajviše za izvanredna postignuća na kaskadersom području

"Chuck" je nagrađen s nekoliko Emmyja u razdoblju od 2008. do 2010. I to ponajviše za izvanredna postignuća na kaskaderkom području, a dosad je serija bila nagrađena i s People's Choice, Teen's Choice, Saturn i Young Artists nagradama.

Glumci se sjajno zabavljaju u slobodno vrijeme

Glumci iz serije "Chuck" itekako se znaju zabavljati u slobodno vrijeme, a dokaz tome su i slike s prve službene "Nerd party" zabave. Osim glavnih glumaca: Zacharyja Levija, Ryana McPartlina i Adama Baldwina, na toj su se zabavi pojavili i slavni Danny De Vito, sadašnja djevojka Georgea Clooneya, Stacey Kiebler, te glumci Seth Green (poznatiji iz filmova o tajnom agentu "Austinu Powersu") i Simon Helberg (poznatiji kao Howard Wolowitz iz serije "Teorija velikog praska").

Obožavatelji izvršili pritisak na producente da se serija nastavi snimati

Producenti su bili na rubu otkazivanja serije nakon loše gledanosti druge sezone, ali su popustili pod pritiskom brojnih obožavatelja koji su na neobičan način tražili povratak serije na male ekrane – naime, fanovi su danima stajali ispred dućana glavnog sponzora serije, Subwaya, navijajući za ulazak u treću sezonu. Naravno, nije trebalo dugo da sponzor popusti navali mase i ponudi se financirati novu sezonu.

Peta sezona "Chucka" bit će posljednja

Bez obzira na veliki broj gledatelja, peta sezona "Chucka" bit će posljednja. Američka televizijska kuća najavila je dvosatno finale serije za 27. siječnja 2012.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.