Zbog onog što je snimio, zubar je ostao bez posla i licence

Foto: Printscreen/YouTube/TODAY

TRIDESETČETVEROGODIŠNJI zubar Seth Lookhart iz Anchoragea u američkoj državi Aljasci osuđen je po svih 46 točaka iznesenih protiv njega, prenosi UNILAD.

Kako se iznosi u glavnoj optužnici, Lookhart je pacijentu pod anestezijom operacijom vadio zub, dok se istovremeno vozio hoverboardom. Čitav događaj je snimio, a zatim i objavio, što je prekršaj samo po sebi.

Lookhart je videosnimku operacije proslijedio svojim prijateljima, šaleći se da je riječ o novom pristupu liječničkoj njezi. Nakon što je izvadio zub pacijentu, pobjedonosno se otkotrljao hoverboardom niz hodnik, smijući se u kameru.

Njegov odvjetnik je tijekom suđenja uručio ispriku u ime svog klijenta i istaknuo da je takvo ponašanje nedopustivo.

"Kada sam ga pristao zastupati, unio sam mu se u lice i rekao mu točno što mislim o njegovim postupcima", priznaje odvjetnik.

Povrh ove optužnice, Lookhartu se, između ostalog, sudilo i zbog pronevjere novčanih sredstava koje pruža državno zdravstveno tijelo Aljaske u iznosu od 10.000 dolara. Pokazalo se da je zubar bespotrebno tražio skuplju vrstu anestezije o trošku građana koji plaćaju porez.

Suđenje je trajalo pet tjedana, a predsjedavajući sudac se u epilogu osvrnuo na činjenicu da je sreća što je još netko bio prisutan, inače nikada ne bi posvjedočili zubarevom nepromišljenom ponašanju. Lookhartu će biti izrečena kazna krajem travnja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.