Zbog ovih serija u 2017. nećemo izlaziti iz stana

Foto: Press

OVA GODINA bila je grozna u više manje svakom pogledu osim što se TV serija tiče.

Imali smo ne samo kvalitetne sezone starijih serija već i neke potpuno nove projekte pred kojima je sjajna budućnost. Neke su bile očekivano dobre, druge su nas ugodno iznenadile, a neke su postale apsolutni hitovi čiji uspjeh nitko nije mogao predvidjeti.

Što se 2017. tiče, godina barem "na papiru" djeluje obećavajuće. Uz sve klasične hitove vraća se "Narcos", izvrsni "Making a Murderer" dobiva drugu sezonu, "Sherlock" četvrtu, "Fargo" treću, a neočekivani hit "Stranger Things" već je u ovom trenutku jedna od najiščekivanijih serija 2017.

No, ovog ćemo se puta pozabaviti novim projektima koji bi bez ikakve sumnje trebali biti na našem radaru jer ako budu dobre onako kako izgledaju, iduće godine nećemo napuštati stanove.

Taboo

Ako ste imali prilike pogledati izvrsni "Peaky Blinders", vjerojatno će vas obradovati informacija da tvorac serije, Steven Knight za 2017. u suradnji s Christopherom Nolanom izbacuje seriju "Taboo", a u glavnoj ulozi pojavit će se izvrsni Tom Hardy. Vrijeme radnje je rano 19. stoljeće, mjesto je London, a Hardy je istraživač koji se vraća iz mrtvih s vrećom afričkih dijamanata, ubojitim pogledom i glađu za osvetom.

Guerilla

Scenarist filma "12 Years a Slave" John Ridley za iduću je godinu pripremio šestodijelnu mini seriju s Idrisom Elbom u glavnoj ulozi. Serija prati ljubavnu priču smještenu u sedamdesete, a sve se vrti oko militantne skupine boraca za ljudska prava i njihovu borbu protiv Scotland Yardove kontraobavještajne jedinice čija je misija srezati aktivizam u korijenu. Uz Elbu, tu su i Fried Pinto, Babou Ceesay, Zawe Ashton i Rory Kinnear.

American Gods

Mračni predložak Neila Gaimana nakon 15 godina neuspjelih pokušaja napokon postaje TV serija. A ova već kultna kombinacija mitologije i americane vrlo će vjerojatno postati jedna od najzanimljivijih serija godine. Tu se Ian McShane kao Mr. Wednesday i Ricky Whittle kao Shadow Moon. Priča o o borbi između starih i novih božanstava još uvijek nema datum izlaska, ali bit će zanimljivo vidjeti što će tvorci serije napraviti od predloška.

McMafia

Osim što će nas nova BBC-jeva serija vjerojatno oduševiti pričom o sinu bivših ruskih mafijaša koji spletom okolnosti biva upleten u svijet korumpiranih političara, tajnih službi i pranja novca, domaću publiku vjerojatno bi mogle zanimati i domaće lokacije. Naime, serija prema bestseleru Guardianova novinara Mishe Glennyja dijelom je snimana i u Zagrebu. Režiju potpisuju Hossein Amini i James Watkins, a svi koji su imali prilike pročitati briljantnu Glennyjevu knjigu, znaju da mogu očekivati koješta.

Mindhunter

David Fincher je majstor trilera, a "Seven", "Zodiac" i "The Girl With The Dragon Tattoo" to dokazuju. Dodajte na to i njegovu novu seriju o agentima FBI-ja koji uz pomoć uhićenih serijskih ubojica pokušavaju riješiti slučajeve. HBO je svojevremeno trebao stati iza ovog projekta, ali kao i u slučaju mnogih drugih serija, uskočio je Netflix i dodao još jedan obećavajući projekt dugom nizu izvrsnih serija iza kojih stoje.

She's Gotta Have It

Trideset godina nakon što se pojavio na sceni s istoimenim debijem, Spike Lee vraća se s istim sadržajem, ali ovog puta u formi serije. Budući da iza projekta stoji Netflix, realno je očekivati da će serija imati daleko veći budžet od originala koji je snimljen u skromnim uvjetima. Serije od deset nastavaka pratit će život 20-godišnjaka iz Brooklyna koji svoj život pokušava dovesti u red, žonglirajući posao, prijatelje i tri ljubavnice.

A Series of Unfortunate Events

Odličan, ali prespavan film "Lemony Snicket: A Series of Unfortunate Events" Brada Silberinga iz 2004. prema istoimenom serijalu popularnih dječjih knjiga, pokazao je da je priča o talentiranim siročićima i njihovoj borbi protiv tajnih društava itekako zahvalan materijal za film. Na svu sreću, to su prepoznali i Mark Hudis i Netflix pa ćemo uskoro imati prilike uživati u raskošno produciranoj TV seriji u režiji Barryja Sonnenfelda, a ulogu grofa Olafa ovog puta preuzeo je Neil Patrick Harris.

Iron Fist

Marvel iduće godine dobiva još jednog super junaka, a ostaje vidjeli hoćemo li dobiti još jednu uspješnicu na tragu "Daredevila" i "Lukea Cagea". Ovog puta radi se o super junaku koji je majstor borilačkih vještina, a uz to raspolaže neobičnim i mističnim moćima. U glavnoj ulozi pojavit će se Finn Jones.

A nakon što se pojavi i Iron Fist, stižu i Defendersi.

Legion

Kad iza projekta stoji tvorac izvrsnog "Farga", mi smo zainteresirani. Naime, Noah Hawley ovog se puta dohvatio super (anti) junaka, a Legion je ime sina Profesora X-a iz "X-Mena" koji vjeruje da je psihički bolestan. Preciznije, pati od shizofrenija i poremećaja višestruke ličnosti, a svaka od tih ličnosti barata drugim moćima. U što će se to pretvoriti vidjet ćemo već u veljači.

Twin Peaks

O jednoj od najboljih (ili barem najpopularnijih) serija svih vremena napisano je sve što se može napisati. No, ono najbitnije jest da se vraća stara ekipa koja je još devedesetih snimila seriju koja je postavila temelje za mnogo toga što je došlo nakon nje. Uz poznate bizarne njuške pojavit će se i mnoga svježa i vjerojatno podjednako neobična lica, a spomenut ćemo tek dio njih. Monica Bellucci, Jim Belushi, Ashley Judd, Jennifer Jason Leigh, Laura Dern, Naomi Watts, Amanda Seyfried, Tim Roth i Tom Sizemore.

Feud

Ryan Murphy zaredao je niz hvaljenih i uspješnih projekata kao što su "Nip/tuck", "Glee", "American Horror Story" i "American Crime Story", a njegova najnovija serija prati napet odnos između dvije holivudske dive, Joan Crawford i Bett Davis. Već samo njegovo ime projektu daje težinu, a uzmemo li u obzir i to da će se u glavnim ulogama pojaviti dvije briljantne veteranke, Susan Sarandon i Jessica Lange, prilično je izvjesno da govorimo o projektu koji će biti kvalitetno popraćen.

The Deuce

Uzmite ljude koji su nam donijeli "Žicu", "Pacifik" i "Treme", na to dodajte izvrsnu glumačku postavu predvođenu Jamesom Francom i Maggie Gyllenhaal i sve to zaključite pričom o porno industriji i vezama s mafijom i imate "The Deuce". Istina, "Vinil" koji je također smješten u sedamdesete pokazao je da HBO-u ne polazi za rukom baš sve čega se dohvate, ali uvjereni smo da će iskusni David Simon pronaći način kako sve podići na višu razinu i dati nam još jedan hit.

Star Trek: Discovery

Ljubitelji kultne franšize napokon će imati prilike uživati u novom TV projektu na koji su čekali od 2005. kada je "Star Trek: Enterprise" završio s emitiranjem. Radnja je smještena desetak godina prije one u originalnoj seriji, a ovog puta pratimo posadu USS Discoveryja. Tvorci serije, Bryan Fuller i Alex Kurtzman iza sebe imaju radove na odličnim serijama, ali i novom Star Treku što u isto vrijeme može biti i dobra i loša vijest. Ovog puta nećemo imati kapetana, ali ni kapetanicu već poručnicu bojnog broda Rainsford koju glumi Sonequa Martin-Green.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.