Zbog veza sa srpskom mafijom propalo carstvo Tončija Huljića?

TONČI HULJIĆ navodno je na rubu bankrota zbog poslova koji su mu propali u Srbiji, te je ondašnjim bankama dužan osam milijuna eura, prenosi Nacional. Huljić je navodno prije nekoliko godina svoje poslove odlučio proširiti i van domovine, ali se pritom spetljao s ekipom sumnjivog karaktera, a propasti su dodatno pomogli i neprekidni napadi ondašnjih mogulskih medija, posebno
vlasnika TV Pinka, Željka Mitrovića.

Više od pet milijuna eura izgubio na jednoj sapunici


Huljić se navodno zamjerio i pripadnicima političkog vrha, i pripadnicima podzemnog miljea, kojima nikako nije odgovaralo da naš najkomercijalniji skladatelj u Srbiji zarađuje lovu sapunicama i prodajom nekretnina. Huljić je, dok je još bio s Majetićem u partnerstvu, preko srpske podružnice AVA-e pokušao prodati sapunicu "Zaustavi vrijeme", koju je glavni i kontroverzni direktor Radiotelevizije Srbije odbio, iako je prvotno bilo dogovoreno da Huljiću za ovaj proizvod isplati 5,4 milijuna eura. Sapunica i dalje čeka svojeg kupca, a banke koje su financirale projekt čekaju povrat novca.

Banci dužan zbog zemljišta


Također, Huljić je Hypo banci u Beogradu ostao dužan 2,9 milijuna eura zbog investiranje u atraktivno zemljište sumnjivog porijekla, koje je pozadinski kontrolirao Jovica Stanišić, bivši šef bivši šef srbijanske tajne službe i ratni zločinac, koji je zemljište odlučio prodati kako bi mogao pokriti troškove svoje obrane u Haagu.

Dug se u međuvremenu povećao zbog kamata, i to na gotovo 4 milijuna eura, ali Huljić je u posljednji trenutak uspio pronaći anonimnog kupca koji je preuzeo njegove kreditne obaveze i isplatio dug banci. Navodno svoj interes u ovoj zemljišnoj transakciji ima i Sreten Jocić, prvi čovjek beogradske mafije optužen za sudjelovanje u ubojstvu Ive Pukanića, a Huljić, prema tvrdnjama istog tjednika, strahuje za svoj život.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.