Željko je uzgojio tikvu od 326 kila. Pomicali su je bagerom

Željko Ivorek iz Šemovaca, naselja na području Općine Virje, uzgojio je divovsku tikvu. Željko je već godinama zaluđen uzgojem ukrasnih tikvi među kojima su i divovske kraljice jeseni.

"Prvu divovsku tikvu uspješno sam uzgojio prije tri godine, a u ovoj sezoni sam stigao i do svog rekorda. Sad ispred kuće imam tikvu tešku 326 kilograma, a prijašnjih godina težina se kretala oko 220 kilograma", kaže Željko Ivorek za portal e-podravina.

Otkriva da je aktivirao i bager koji je bio zadužen za postavljanje divovske tikve na posebno postolje ispred njegove kuće.

Prolaznici se zaustavljaju

"Ovosezonski kapitalac nastao je od sjemena kanadske tikve, a i u idućoj ga planiram pomiješati sa sjemenom američke tikve. I kod nas u Hrvatskoj ima ljubitelja uzgoja divovskih tikvi i s njima sam stalno u kontaktu jer mi je želja imati plod težak barem pola tone. Stalno razmjenjujemo iskustva i svaki savjet dobro dođe. Sad planiram s njima i razmijeniti sjeme da vidim kakve će rezultate dati to križanje, kaže Željko Ivorek.

Upravo zbog divovske tikve njegova okućnica je prava atrakcija, a kako je kuća smještena tik uz državnu cestu, nerijetko se zaustavljaju usputni prolaznici koji se žele fotografirati uz tikvu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.