Zgodni Filip Rudan: Zaljubljen sam

Foto: Dario Njavro/HRT

FILIP RUDAN svojim nastupima redovito obara s nogu žirije talent showova, pogotovo onaj ženski dio, a njegove snimke na YouTubeu imaju u nekim slučajevima i više od dva milijuna pregleda. U međuvremenu ušao je u finale The Voicea.

Stoga nas je zanimalo tko je zapravo taj romantični 20-godišnjak koji je oduševio Martinu Tomčić, Maju Šuput i Vannu.

"Filipe, ja sam toliko čekala taj tvoj nastup, ja sam tvoj fan već sada iako ti još nemaš svoju pjesmu. Ovo je ispalo fantastično. Ti si toliko nenormalno sladak, talentiran, taj tvoj šarm. Nevjerojatno, ti si nova hrvatska zvijezda", nahvalila ga je Maja Šuput nakon jednog nastupa u Supertalentu, a s njom se složila i Martina Tomčić.

"Ti imaš baš sve, ti već jesi zvijezda. Osjećaj za glazbu je tvoj najveći supertalent", rekla mu je tada i Tomčić.

Iako je oduševio ženski dio žirija i publike, u Supertalentu nije dogurao dalje od sedmog mjesta, no uspješno se profilirao kao romantik, a te se tematike drži i danas. Glazbom se bavi od šeste godine, prvi tekst je napisao s 14 godina, a ono što ga najviše motivira je ljubav.

"Kad sam zaljubljen, uvijek imam neku inspiraciju za pisanje pjesama, jednostavno me to pokreće", kaže Rudan koji trenutačno, na sreću, nema problema s inspiracijom. 

"Nemam curu, realno, zaljubljen sam pa me trenutno to vuče", priznao nam je Filip koji ono malo slobodnog vremena koje ima voli provoditi u teretani ili vozeći bicikl.

Pjevački uzor mu je Zayn Malik, dok mu je majka najveći kritičar, ali i podrška. Upravo zahvaljujući televizijskim nastupima u talent showovima, počele su mu stizati i različite poslovne ponude, stoga je itekako sretan i zadovoljan što je u njima sudjelovao.

"Iskreno, promijenili su mi život na bolje, za početak, ljudi me prepoznaju, a i inspiracija sam u svojoj obitelji. Ponekada nam je stvarno teško uskladiti privatno, odnosno faks i poslovno, ali nosimo se jako dobro s time", kaže Rudan. 

Sebe još, tvrdi, ne smatra slavnim pa ne može govoriti o teretu slave. Jednako tako ne smetaju mu ni, kako ih zove, dobroćudne geste obožavateljica koje ne doživljava kao gnjavažu. Za pet do 10 godina želi puniti arene širom svijeta i pomagati ljudima svojom glazbom, a na putu do tog cilja uvelike mu pomaže njegova mentorica Vanna koja mu je savjetovala da bude svoj.

"Vanna je jako topla i dobra osoba iako se tako ne doima na prvu i jako puno mi je pomogla oko samopouzdanja", kaže.

Na Voiceu se, kaže, želi samo dobro zabaviti s ekipom te da pobijedi najbolji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.