Kad prvi mraz okiti vinograde, a zrak obuzme miris blagdanskog iščekivanja, Slavonska kuća Vinkomir postaje mjesto gdje zima poprima posebnu toplinu. Okruženi netaknutom prirodom kutjevačkog kraja, pozivamo vas da doživite nezaboravnu kombinaciju vrhunskih okusa, jedinstvenog ambijenta i svečanog blagdanskog ugođaja.
Ove zime predstavljamo ne samo novi sezonski jelovnik, već i čarobnu zimsku, odnosno adventsku zatvorenu terasu – prostor koji spaja rustikalni šarm i svečanu atmosferu. Uz pažljivo odabrane detalje i svjetlucavu dekoraciju, terasa pruža savršeno okruženje za blagdanska druženja ili jednostavno uživanje u čaši vrhunskog vina, daleko od svakodnevnog užurbanog ritma.
Zimski jelovnik osmišljen je kao slavlje autentičnih slavonskih okusa, spajajući bogatstvo sezonskih, domaćih namirnica i tradicije. U njemu se ističu jela poput terine od jelena lopatara i divlje svinje u lisnatom tijestu, uz kremu od brusnica i pržene bukovače; rolice od bundeve i pastrve, uz salatu od ječma i ukiseljenu muškatnu buću, te krem juha od bundeve i aromatična juha "Papuk" od gljiva papučkog kraja.
Za glavna jela pažljivo smo birali namirnice koje odražavaju bogatstvo naše regije. Lovačke lazanje s domaćom tjesteninom, mesom divljači i prženim gljivama donose toplinu tradicije, dok svinjska potrbušina s ukiseljenim domaćim kupusom i veloutéom od hrena pruža neodoljiv spoj hrskavosti i kremoznosti. Za ljubitelje peradi pripremili smo lagano pečena pačja prsa, poslužena sa sotiranim keljom pupčarom, pireom od batata i umakom od meda i naranče. Svaki obrok završavamo desertom Crème Brûlée s dunjom, koji donosi slatki okus zime.
No, "Slavonska kuća Vinkomir" nije samo restoran; to je mjesto za stvaranje uspomena. Tijekom prosinca nudimo posebne pakete za organizaciju poslovnih i privatnih događanja. Bez obzira na to planirate li blagdanski domjenak, obiteljsko okupljanje ili poslovnu večeru, naš tim pobrinut će se za svaki detalj kako bi vaše druženje bilo ispunjeno toplinom i radošću. Naša ponuda prilagodljiva je različitim potrebama – od intimnih okupljanja na zatvorenoj terasi do većih događanja u unutarnjem prostoru restorana.
Kao što je zima vrijeme okupljanja, tako je i naš restoran mjesto gdje se prošlost i sadašnjost spajaju u savršeni sklad. Vrhunska vina kutjevačkog kraja, predvođena Graševinom Vinkomir, pratnja su koja svako jelo uzdiže u nezaboravno iskustvo. Poseban naglasak stavljen je na savršeno uparivanje hrane i vina, pružajući gostima priliku da dožive jedinstveni terroir ovog kraja.
Prosinac je vrijeme za slavlje, druženje i uživanje, a mi vas pozivamo da nam se pridružite u stvaranju blagdanske čarolije. Dođite u "Slavonsku kuću Vinkomir", gdje svaki trenutak postaje poseban, a zima se pretvara u najukusnije godišnje doba. Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme i dopustite da vas očaramo toplinom, gostoljubivošću i ljepotom slavonskih okusa.