Zlatni rez presudio: Ovo je najljepša žena svijeta

Foto: EPA

Glumica Anya Taylor-Joy (28) je najljepša slavna osoba svijeta, prema izračunima britanskog plastičnog kirurga Juliana De Silve koji vodi Centar za naprednu kozmetičku i plastičnu kirurgiju lica u Londonu. 

Do tog je zaključka došao koristeći računalno mapiranje lica, vrlo popularnu metodu u plastičnoj kirurgiji. Ta se metoda temelji na "zlatnom rezu", poznatom i kao "božanski omjer". "Pokazalo se da ona ima najbolja očitanja položaja očiju s rezultatom od 98.9%, što je samo 1.1 % od savršenog oblika", objasnio je De Silva za Daily Mail.

"Anya je također imala najbolji rezultat što se tiče obrva. Bila je pri vrhu u gotovo svim kategorijama, osim u usnama", dodao je. 

Na listi i Taylor Swift, Margot Robbie...

Drugo mjesto na listi najljepših žena svijeta prema zlatnom rezu zauzela je Zendaya (94.37%), a na trećem mjestu je Bella Hadid (94.35%). Četvrta je Margot Robbie (93.43%), a peta južnokorejska glumica Song Hye-kyo (92.67%). Potom slijede Beyonce, Taylor Swift, Zhang Ziyi, Alia Bhatt i Nazanin Boniadi.

De Silva već godinama koristi ovu metodu na licima slavnih. "Ove nove tehnike računalnog mapiranja omogućuju nam da riješimo neke misterije oko toga što ljude čini fizički lijepima. Ta tehnologija je korisna i za planiranje operacije pacijenata", objasnio je ranije.

Tko je Anya Taylor-Joy?

Glumica Anya Taylor-Joy rođena je u Miamiju i odrasla u Buenos Airesu i Londonu. Sa 16 godina napustila je školu kako bi se posvetila glumačkoj karijeri. Nakon niza malih televizijskih uloga, proboj joj je došao s glavnom ulogom u horor filmu The Witch (2015.) 

Potom je glumila u hororu Split (2016.) i njegovom nastavku Glass (2019.), crnoj komediji Thoroughbreds (2017.) i televizijskoj dramskoj seriji Peaky Blinders (2019.–2022.). Za ulogu Emme Woodhouse u drami Emma (2020.), Taylor-Joy je dobila svoju prvu nominaciju za Zlatni globus. Anya glumi i u filmu Dina: Drugi dio (Dune: Part Two). Njezin sljedeći pothvat bio je Furiosa: Pobješnjeli Max Saga.

U djetinjstvu su je vršnjaci zlostavljali

"Nikad se nisam smatrala lijepom, a mislim da nikad ni neću. Mislim da nisam dovoljno lijepa da bih bila u filmovima. Zvuči patetično i dečko me upozorio da će ljudi misliti da sam idiot što to govorim, ali jednostavno mislim da čudno izgledam", otkrila je u intervjuu za The Sun.

U djetinjstvu se susrela s izrugivanjem vršnjaka jer se kao osmogodišnjakinja s roditeljima preselila iz Argentine u London te nije znala jezik. "Argentina je sva zelena i svugdje su bili konji i životinje. Odjednom sam se našla u velikom gradu i nisam znala jezik", prisjetila se.

"Osjećala sam se kao da se nigdje ne uklapam. Djeca me jednostavno nisu razumjela. Znali su me zaključati u školske ormariće. Puno sam vremena provodila plačući u školskom WC-u. Bila sam tako usamljena kao dijete", opisala je.

U glumačkom svijetu pomogla joj je i činjenica da ima fotografsko pamćenje, nije morala satima učiti scenarij, bilo joj je dovoljno da ga jednom pročita. 2015. godine dobila je ulogu u hororu The Witch i tako je počela njena era.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.