Zvijezda filma "Milijunaš s ulice" nahranila stotine gladnih ostacima hrane s Oscara

Foto: Instagram

STOTINAMA gladnih stanovnika Los Angelesa podijeljeni su ostaci hrane s dodjele Oscara na inicijativu glumice Freide Pinto, prenosi The Independent.

Otprilike 800 građana je dobilo hranu zahvaljujući suradnji glumice iz filma "Milijunaš s ulice" i tvrtke Copia čija je misija smanjiti rasipanje hrane.

Gozbu za svečanu večeru pripremio je vrhunski kuhar Wolfgang Puck. Gostima je posluženo oko 3000 porcija luksuzne hrane poput zlatnog pečenog krumpira s kavijarom, lososa oblikovanog u kipić Oscara i kokica sa zlatnim prahom, no preostalo je još mnogo hrane. Jedan od kuhara objasnio je da većina jela poput pileće pite ili tjestenine ostane nedotaknuto.

Freida Pinto je iskoristila društvene mreže kako bi promovirala Copiu, tvrtku koja tvrtkama pruža uslugu redistribuiranja hrane ustanovama za potrebite iz okolice.

"Naš je cilj da nitko u Los Angelesu ne ostane gladan uz tolike količine hrane koja preostane"nakon velikih partija i okupljanja u filmskom i televizijskom svijetu", izjavila je glumica za Vanity Fair.

Copia je distribuirala hranu LGBT centru u istoj zajednici u kojoj se događa radnja "La La Landa", a koja je tek nekoliko kilometara udaljena od mjesta gdje se održala ceremonija. Među podijeljenom hranom našli su se govedina, pileće nogice, šparoge, kanapei, grožđe i razne salate.

Freida Pinto je ovom prilikom pomogla da se nahrani oko 800 ljudi, ali ona nije jedina osoba povezana s dodjelom Oscara koja se brine za to. Wolfgang Puck, glavni kuhar s Oscara, zadnjih šest godina je suradnik dobrotvorne organizacije "Kuhari protiv gladi".
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.