Američko istraživanje: Tate brišu guze i čitaju djeci više nego ikada

Foto: Shutterstock

AMERIČKI se očevi brinu o djeci više nego ikad, objavljeno je u publikaciji National Health Statistics Reports u prosincu.

Većina očeva sudjeluje u odrastanju djece na sve načine, od pomoći pri svladavanju odlaska na zahod do pomaganja s matematičkim zadacima, piše Discovery.

90 posto očeva djece mlađe od pet godina svoje je mališane kupalo, mijenjalo im pelene, pomagalo im na zahodu ili ih odijevalo najmanje nekoliko puta tjedno. Više od 90 posto je pomagalo u hranjenju, a oko 66 posto im je čitalo barem nekoliko puta tjedno.

90 posto očeva djece starosti od pet do 18 godina je više puta tjedno razgovaralo s djecom o tome kako im je prošao dan i jelo s njima. Oko 66 posto im je pomagalo sa zadaćom, a 50 posto je vodilo djecu na njihove aktivnosti.

Prema Associated Pressu, djeca očeva uključenih u njihov odgoj i razvoj postižu bolje rezultate na akademskoj, ponašajnoj i nutricionističkoj razini.

Pedijatar i autor knjige "Otac ocu: Roditeljstvo za napredne" David Hill rekao je za AP da je primijetio da sve više očeva dovodi djecu liječniku. Kako ističe, neki ne vole mijenjati pelene, ali ova im studija pokazuje koliko je očeva u istoj situaciji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.